"Маленьке диво". У Вашингтоні відвідувачі зоопарку обрали ім'я для дитинчати панди

"Маленьке диво". У Вашингтоні відвідувачі зоопарку обрали ім'я для дитинчати панди

"Маленьке диво". У Вашингтоні відвідувачі зоопарку обрали ім'я для дитинчати панди
. Смітсонівський національний зоопарк

У Смітсонівському національному зоопарку, що у Вашингтоні (США), у серпні народилася дитинча панди жіночої статі. Ім'я їй вигадали лише зараз — Сяо Ци Цзи, що означає "Маленьке диво".

Як пише CNN, ім'я дитинчаті обирали відвідувачі зоопарку шляхом голосування.

Матір'ю Сяо Ци Цзи є 22-річна Мей Сян. Пологи панди проходили у прямому ефірі, а з моменту народження "маленького дива" співробітники зоопарку документували кожен крок дитинчати і інформували у соцмережах про її успіхи, оскільки новонароджених панд не прийнято виставляти на публіку.

Нині Сяо Ци Цзи важить понад 4,5 кг, а у жовтні вперше відкрила очі. Вона ще не зробила першого кроку, але доволі багато повзає. Мер Вашингтона Мюріел Баузер назвала дитинча "найпривабливішим і найпопулярнішим ведмедем у країні".

За даними Національного зоопарку, дитинча панди народилося в результаті штучного запліднення: вперше в зоопарку вдалося провести вагітність і пологи з використанням замороженої сперми. За словами посла Китаю у США Цуй Танькая, китайські та американські любителі панд у рівній мірі з задоволенням спостерігали, як Сяо Ци Цзи "притискається до своєї матері".

Коли "маленькому диву" виповниться 4 роки, вона переїде до Китаю. Це є частинаю угоди про розведення між країною і Національним зоопарком.

Що відомо

  • У найбільшому парку розваг Південній Кореї Еверленд унаслідок природного спаровування народилося дитинча гігантської панди.
  • У гонконзькому зоопарку Ocean Park під час карантину спарувалися дві 14-річні великі панди, яких не могли схрестити протягом 10 років. Ветеринари поки не говорять про вагітність, однак сподіваються, що парування все ж таки виявилось успішним.
  • В одному з ресторанів Бангкока за столи розсадили іграшкових панд, щоб обмежити кількість людей, що сидять за одним столом.
На початок