Створив колекцію барабанів і грає на них. Сергій Селезньов. СУСПІЛЬНЕ | ЛЮДИ

Створив колекцію барабанів і грає на них. Сергій Селезньов. СУСПІЛЬНЕ | ЛЮДИ

Створив колекцію барабанів і грає на них. Сергій Селезньов. СУСПІЛЬНЕ | ЛЮДИ
. Суспільне Херсон

Херсонець Сергій Селезньов виготовляє барабани. У його колекції інструменти з глини, шкіри та дерева. Музичної освіти чоловік не має, але грає на кожному своєму барабані.

Виготовленням барабанів Сергій Селезньов захопився 20 років тому. Суспільному розповів, що першою майстернею була квартира. На кухні робив глиняні форми, а у коридорі сушив шкіру. Інструменти робив самостійно, без допомоги професійних майстрів, тому перші барабани виготовлялися за методом проб і помилок. Кожен новий інструмент, за словами чоловіка, це - маленький експеримент.

"Люди кажуть - "стукати" по барабану. Я ніколи так не кажу, бо я чую як він звучить. Він звучить, і звучить не різким звуком, а піснею. Він звучить хвилями. І щоб спіймати цей звук, треба у ритм ввійти. І ти починаєш грати і шукаєш його: стукнув так , то так. Я кажу стукнув , тому що стукнув, а коли він починає звучати , то він вже грає. Він завівся", - розповідає Сергій Селезньов.

Зараз інструменти Сергій робить разом із дружиною Оленою. Вона гончарка.

" Акриловий розпис на барабані, це ми вдвох робили. Сергій робив форму, натягував шкіру, а я все це оздоблення. Буває, що ми ліпимо у чотири руки", - розповідає Олена Селезньова.

"Я чую як звучить кожен із них". Херсонець власноруч створив колекцію барабанів
Сергій Селезньов з дружиною Оленою. Суспільне Херсон

Гончарство і виготовлення барабанів не покидав і тоді, коли 2015-2016 роках служив на Сході України. Чоловік розказує, коли були у другій лінії оборони, в окопі збудував піч для випалювання. До процесу приєдналися і інші військовослужбовці.

Повне відео

Авторка Ольга Ляшенко.

На початок