В Енергодарі інфекційне відділення лікарні розширили до 100 ліжок

В Енергодарі інфекційне відділення лікарні розширили до 100 ліжок

В Енергодарі інфекційне відділення лікарні розширили до 100 ліжок
. facebook.com/andrey.bredikhyn

Інфекційне відділення СМСЧ Енергодарської лікарні, що приймає хворих на COVID-19, тепер загалом має 100 ліжок.

Про це повідомив головний лікар Андрій Бердихін. "Під час стрімкого росту захворюваності на COVID-19 в Енергодарі ми розширили інфекційне відділення лікарні на 70 ліжок! Відтепер інфекційне відділення СМСЧ розташоване у двох окремих корпусах лікарні — загалом 100 ліжок,"- йдеться у повідомленні.

Андрій Бердихін повідомив, що госпіталізація пацієнтів з підтвердженим COVID-19 відбувається тепер в окремо розташованому терапевтичному корпусі. В інфекційному корпусі отримують медичну допомогу пацієнти з підозрою на COVID-19.

Нагадаємо, що кисневі концентратори, перша партія котрих прибула до обласної інфекційної лікарні, почали передавати до лікарень області. Серед лікарень, що отримали оксимати - КП «Спеціалізована медико-санітарна частина міста Енергодар». За словами медичного директора Сергія Кузьменка лікарня отримала 5 кисневих концентраторів.

Що відомо

  • У Запорізькій області для лікування хворих на COVID-19 розгорнуто 1882 ліжка. Це лікарні, які мають договори із Національною службою здоров’я України. Із 1882 ліжок 1271 забезпечено киснем. Це становить 67%.
  • Для забезпечення лікарень киснем Запорізька область отримала субвенцію з державного бюджету. Наша сума допомоги від держави склала 56,6 мільйонів гривень.
  • Близько 2000 ПЛР-тестів щодоби роблять у Запорізькому обласному лабораторному центрі. За цими показниками область – одна з лідерів в Україні.
На початок