У «день тиші» до поліції Дніпропетровської області надійшло 27 повідомлень про порушення

У «день тиші» до поліції Дніпропетровської області надійшло 27 повідомлень про порушення

У «день тиші» до поліції Дніпропетровської області надійшло 27 повідомлень про порушення
. Фото ілюстративне: Нацполіція України

У «день тиші» до поліції Дніпропетровської області надійшло 27 заяв і повідомлень про порушення виборчого законодавства. Про це повідомили в пресслужбі обласної поліції.

За оприлюдненими даними, 26 заяв надійшло до поліції Дніпра та одна – до поліції Нікополя.

Поліцейські Дніпра з’ясували, що у «день тиші» голова житлового кооперативу розвішувала власноруч написані  агітаційні листівки за одного з кандидатів на посаду міського голови. Склали один адмінпротокол за ст. 212-10 КУпАП (порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації). 

Інші заяви перевіряють.

Що відомо

  • 22 листопада в Україні відбувається другий тур виборів міського голови в 11 містах 9 регіонів. За даними Комітету виборців України, в голосуванні має взяти участь 2 млн людей. На Дніпропетровщині голосування відбудеться на 483 дільничних виборчих дільницях Дніпра та Нікополя. Охорону громадського порядку, за інформацією з обласної поліції, здійснюють близько 3 тисяч силовиків.
  • У другому турі виборів мера в Дніпрі змагаються кандидат від партії "Пропозиція" Борис Філатов (у першому турі він набрав 46,4% голосів виборців) та кандидат від партії "Громадська сила" Загід Краснов (за нього в першому турі проголосувало 13,5% виборців).
  • 22 листопада відбудеться також повторне голосування і в місті Нікополь. Кандидати - від партії «За майбутнє» Олександр Саюк, який набрав у першому турі 21,86% голосів, та кандидат від «Слуги народу» Руслан Олійник із попереднім результатом 17,85%.

Читайте також

  • У Дніпрі та Нікополі напередодні другого туру виборів мерів відкрили 8 справ
  • З початку виборчої кампанії до поліції Дніпропетровщини надійшло 1307 заяв про порушення
  • Другий тур місцевих виборів відбудеться в одинадцяти містах України
На початок