Як студенти на Волині здобувають освіту за змішаною формою навчання

Як студенти на Волині здобувають освіту за змішаною формою навчання

Як студенти на Волині здобувають освіту за змішаною формою навчання
. Суспільне Волинь

Два Волинські виші дослухалися до рекомендацій МОН і від 16 листопада перейшли на змішану форму навчання. До учбових закладу студенти ходять лише за потреби.

У Волинському національному університеті Лесі Українки більшість студентів здобувають освіту дистанційно. Це молодь з тих факультетів, де в освітньому процесі непередбачено відповідне обладнання чи практичні заняття.

"Заняття в лабораторіях продовжуються на факультетах інформаційних систем та математики, в навчальному науковому інституті фізики і технологій, на хімічному факультеті, факультет мистецтв, бо там інструменти і передбачена очна робота і факультет фізичної культури, спорту та здоров’я", - розповів Суспільному проректор вишу Юрій Громик.

За схожою системою організували навчання і в Луцькому національно-технічному університеті. До вишу продовжують ходити студенти, які користується навчальним устаткуванням, або готуються до дипломної роботи. "Заходи виховного, інформаційного характеру у кількості до 20 чоловік з дотриманням карантинних норм помаранчевої зони, у нас теж проходять", - каже проректорка вишу Валентина Ткачук.

Довідково: у Волинському національному університеті Лесі Українки навчаються 8 тисяч 190 студентів, в Луцькому національно-технічному університеті - 4 тисячі 550. Загалом на Волині освіту в вишах та коледжах здобувають 27 тисяч студентів.

Читайте також: "Які карантинні правила діятимуть у студентських гуртожитках на Волині"
На початок