SpaceX та NASA запустили корабель з астронавтами до МКС

SpaceX та NASA запустили корабель з астронавтами до МКС

Оновлено
SpaceX та NASA запустили корабель з астронавтами до МКС
. AP

Компанія Ілона Маска SpaceX та NASA успішно запустили корабель Crew Dragon з екіпажем астронавтів до Міжнародної космічної станції.

Про це повідомляє пресслужба SpaceX.

Ракета-носій Falcon 9, яка мала винести на орбіту корабель Crew Dragon, стартувала з майданчику LC-39A космічного центру імені Кеннеді у Флориді 15 листопада о 19:27 за місцевим часом (02:27 у понеділок, 16 листопада, за Києвом), та за три хвилини доставила екіпаж місії Crew-1 на орбіту Землі. 

Перша ступінь ракети Falcon 9 успішно повернулася на Землю, приземлившись на морську платформу SpaceX. Корабель Crew Dragon наразі прямує до пункту стикування з міжнародною космічною станцією

Як повідомляли у центрі контролю польотів Космічного центру Кеннеді, можливість успішного запуску залежала від погоди. Сильні вітри вже стали причиною перенесення запуску Crew Dragon на 24 години.

До складу екіпажу Crew Dragon входять троє астронавтів американського космічного агентства NASA – командир екіпажу Майкл Хопкінс, Віктор Гловер і Шеннон Уокер, а також досвідчений астронавт японського космічного агентства Соїчі Ногучі.

Астронавти назвали свій корабель Crew Dragon "Стійкість".

Що відомо

  • Національне космічне агентство NASA та компанія бізнесмена Ілона Маска SpaceX планували запустити капсулу Crew Dragon з чотирма астронавтами на борту 14 листопада. Але через погані погодні умови запуск відклали на добу.
  • Усім спостерігачам запуску Crew Dragon дадуть можливість отримати спеціальні паспорти.
  • Національне аерокосмічне агентство США планує до 2024 року висадить на Місяць спочатку жінку, а потім чоловіка. Програма з освоєння Місяця під назвою "Артеміда" складатиметься з трьох етапів: перша місія (Artemis 1), що передбачає непілотований випробувальний політ "Оріона" навколо Місяця і його повернення на Землю, запланована на другу половину 2020 року. Другий етап (Artemis 2) — обліт супутника Землі з екіпажем на борту — повинен відбутися у 2022 році. На третьому етапі місії (Artemis 3) NASA розраховує здійснити висадку астронавтів на Місяць у 2024 році.
На початок