Реєстрацію Кернеса міським головою оскаржували в суді: оголошено рішення

Реєстрацію Кернеса міським головою оскаржували в суді: оголошено рішення

Реєстрацію Кернеса міським головою оскаржували в суді: оголошено рішення
. Суспільне Харків

Харківський окружний адміністративний суд не задовольнив позов кандидатки у мери Харкова Ірини Денисової, яка вимагала від суду визнати протиправною реєстрацію Геннадія Кернеса міським головою шляхом використання електронного підпису.

Про це повідомляє кореспондент Суспільного з судової зали.

"У задоволенні позивних вимог кандидата Денисової Ірини Іванівни.... відмовити. Рішення може бути оскаржене до Другого апеляційного адміністративного суду... протягом двох днів з дня його проголошення", — оголосив суддя Андрій Зінченко.

Відповідач у справі — Харківська міська територіальна комісія.

"З протоколу розшифровки електронного цифрового підпису вбачається строка "Підписувач", де зазначено: Геннадій Адольфович Кернес. І строка "Реєстраційний номер облікової картки платника податків", де зазначено його особистий десятизначний номер. Ми і я як представник комісії жодних підстав вважати, що дана заява підписана не Геннадієм Кернесом, не мали підстав. Одноголосно всі члени комісії 16 осіб проголосували "за", — сказав адвокат, представник ТВК Максим Шипенко.

Реєстрацію Кернеса міським головою оскаржували в суді: оголошене рішення
Суспільне Харків

"Заява підписана особистим цифровим підписом, який Геннадій Кернес використовує при поданні щорічних декларацій. Ця декларація не може бути підписана нічиїм іншим підписом, цим же підписом підписана заява про реєстрацію", — прокоментував на брифінгу 13 листопада речник міськради Юрій Сидоренко.

Про оскарження реєстрації Кернеса міським головою на Facebook повідомив кандидат від "ОПЗЖ" до міськради Анатолій Родзинський, компанія якого, згідно опублікованих ним даних у соцмережі, представляє у суді Денисову.

Позивачка просила визнати протиправною та скасувати постанову міської виборчої комісії про реєстрацію Кернеса міським головою.

Ірина Денисова — активна учасниця акцій на підтримку ТЦ "Барабашово" та концерну "АВЕК", почесним президентом якого є опонент Кернеса Олександр Фельдман. На мерських виборах 25 жовтня 2020 року висувалася від партії "За майбутнє".

Що відомо

  • З 9 вересня Кернес — на лікарняному. З середини вересня він перебуває в берлінській клініці "Шаріте".
  • 4 листопада Харківська міська територіальна виборча комісія визнала Кернеса обраним міським головою за результатами виборів 25 жовтня 2020 року. Він переміг з результатом у 60,34% голосів, набравши вчетверо більше голосів ніж у найближчого опонента Фельдмана.
  • 7 листопада міська ТВК зареєструвала Кернеса мером. Міська територіальна виборча комісія отримала від Кернеса заяву в електронному вигляді з електронним підписом.
На початок