Теплі речі для безхатьків збирають у Вінниці

Теплі речі для безхатьків збирають у Вінниці

Теплі речі для безхатьків збирають у Вінниці
.

Шкарпеток, чоловічої білизни та взуття не вистачає вінницьким центрам соціального патрулювання. Їх волонтери безкоштовно видають нужденним: безхатькам, кризовим сімʼям та пенсіонерам. У місті нині працює два таких центри, де можна поїсти, помитися та переодягнутися.

У центрі можна поїсти, прийняти душ, постригтися і переодягнутися. У цьому безхатченкам допомагають волонтери. Працюють безкоштовно.

"Я раніше працювала і вирішила змінити роботу. Поки я не працюю я вирішила допомагати цим людям", - розповідає волонтерка Віра Яригіна.

Безхатченки

Волонтер ГО «Полумʼя надії» Сергій Капітула каже, - допомагають не тільки безхатченками, а й переселенцями та кризовими сімʼями. За місяць - два міських центри обслуговують близько 150 людей, додає Капітула.

Юрій Стафійчук із 98-го року живе на вулиці. Розповідає, на вулиці опинився після розлучення з дружиною. Спочатку жив у покинутій сільській хаті, 2015-го пішов воювати на схід. Після повернення - як учасник бойових дій отримав 2 гектари землі. Ділянку продав і віддав синові, тому не вистачало на квартиру.

"Я звик до холоду, бо коли був на фронті на Донецькому напрямку, ми в окопах ночували", - каже Юрій Стафійчук.

Найбільше центр потребує теплих речей. Особливо бракує шкарпеток, чоловічої білизни та взуття всіх розмірів.

Читайте також

  • Екоінспекція перевіряє автівки на викиди забруднюючих речовин в атмосферу
  • Вінничани заборгували тепловикам 100 мільйонів гривень
На початок