Повідомлення зникатимуть за сім днів. WhatsApp оголосив про запуск нової функції

Повідомлення зникатимуть за сім днів. WhatsApp оголосив про запуск нової функції

Повідомлення зникатимуть за сім днів. WhatsApp оголосив про запуск нової функції
. Ілюстративне фото: pixabay

Месенджер WhatsApp оголосив про вровадження функції "повідомлень, що зникають", яка стирає чати з телефону відправника і одержувача через сім днів. У WhatsApp вважають, що таке налаштування допоможе зберегти конфіденційність чатів.

"Ми вже звикли, що повідомлення WhatsApp майже ніколи не зникають із наших пристроїв. Однак більшість із них – як-от ті, що не пов'язано з приємними спогадами, – зовсім не потрібно зберігати назавжди", — йдеться у повідомленні у блозі компанії.

Одержувачі, як і раніше зможуть робити знімки екрану або пересилати будь-які повідомлення, фотографії або відео, які вони хочуть зберегти. Якщо ввімкнути цей режим, нові повідомлення, надіслані в бесіду, почнуть зникати через 7 днів.

"Це допоможе не засмічувати розмови та зробити їх більш особистими. У приватній бесіді тимчасові повідомлення може ввімкнути кожен зі співрозмовників. У груповій бесіді це може зробити лише адміністратор. Ми вважаємо, що 7 днів – оптимальний період зберігання повідомлень", — пояснили у WhatsApp.

У месенджері зазначили, що так користувачі знатимуть, про що йдеться в бесіді, і будуте впевнені, що не зберігаюте нічого зайвого. Водночас список покупок, адреса магазину або інші дані, отримані кілька днів тому, будуть доступні, поки вони потрібні, а потім зникнуть.

Месенджер WhatsApp належить компанії Facebook і має два мільярди користувачів по всьому світу.

Читайте також

Перевірки поведінки та штучний інтелект. Як технологічні гіганти борються з фейками

Онлайн 2020. Як пандемія вплинула на онлайн-користування

На початок