Дзвінок із "банку": шахраї виманили у лучанки 50 тисяч гривень

Дзвінок із "банку": шахраї виманили у лучанки 50 тисяч гривень

Дзвінок із "банку": шахраї виманили у лучанки 50 тисяч гривень
. Фото: pixabay

У 59-річної лучанки з банківської картки викрали 50 тисяч 700 гривень. Жінка сама телефоном повідомила шахраям усі необхідні дані, - повідомляють в прокуратурі Волині.

До поліції жінка звернулася після списання з рахунку грошей. Заявниця розповіла правоохоронцям, що свої дані розмістила одному із сайтів оголошень. З нею спершу зв'язалися нібито покупці, які хотіли придбати її дублянку. Для перерахунку грошей за річ жінка назвала їм свої ім'я, прізвище та номер банківської картки.

Вже наступного дня жінка отримала інший дзвінок. Абонент представився працівником банку і повідомив, що на її рахунок намагалися некоректно переказати гроші, такі операції заборонені для цього виду карток, відтак вона мусить сплатити штраф.

Щоб уникнути штрафу лучанка виконала усі озвучені "банкіром" операції. Згодом помітила що з картки зникли заощаджені 50 700 гривень. У прокуратурі нагадують, що справжні працівники банківських установ навіть у вихідні чи святкові дні не проводять жодних операцій у телефонному режимі.

Читайте також: "Фейковий COVID-19: волинянин віддав понад 60 тисяч гривень на лікування інтернет-подруги"
На початок