Уряд планує закупити експрес-тести за кошти з програми лікування онкохворих

Уряд планує закупити експрес-тести за кошти з програми лікування онкохворих

Уряд планує закупити експрес-тести за кошти з програми лікування онкохворих
. Фото: з мережі Інтернет

Уряд планує закупити 266 тисяч експрес-тестів для визначення антигену коронавірусу на суму 80 мільйонів гривень за кошти, які виділили на програму лікування онкохворих.

Як йдеться у тексті постанови, гроші планують взяти із програми "Хіміотерапевтичні препарати, радіофармпрепарати та препарати супроводу для лікування онкологічних хворих та медичні вироби для запобігання занесенню і поширенню на територію України COVID-19".

У проєкті постанови зазначено, що закупівлі тестів мають на меті розширити можливості діагностики та впровадження нових методів тестування пацієнтів на різних рівнях надання медичної допомоги в умовах поширення гострої респіраторної хвороби.

Крім цього уряд планує закупити 2 мільйони швидких тестів. Як повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, для цього з Фонду боротьби з COVID-19 виділили ще 1 мільярд гривень. За його словами, швидкі тести дозволять отримувати результат вже через кілька годин.

"Ще 1 млрд грн було виділено з Фонду боротьби з коронавірусом на тести. Мова йде про закупівлю 2 млн швидких тестів, при використанні яких результат можна отримати за кілька годин. Це рішення одне з багатьох, які ми щотижня приймаємо для підтримки нашої медичної системи", - повідомив Шмигаль під час засідання уряду

Прем'єр також зазначив, що урядом було виділено 600 млн гривень для забезпечення лікарняних ліжок киснем.

Що відомо

  • Уряд передав на інші проєкти понад 104 мільйони гривень, які було передбачено на програму Мінохорони здоров'я з удосконалення молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань, тому що МОЗ не встигло її реалізувати.
На початок