Харків просить 42,5 млн грн на кисневі бочки та ремонти опорних лікарень

Харків просить 42,5 млн грн на кисневі бочки та ремонти опорних лікарень

Харків просить 42,5 млн грн на кисневі бочки та ремонти опорних лікарень
. Суспільне Харків

Харківська міська рада просить уряд надати 42,5 млн грн на ремонти й оснащення в системі охорони здоров'я міста в умовах протидії COVID-19. Поки місто не закупить кисневих бочок, їх хочуть орендувати у підприємства з Дніпра.

Про це 2 листопада йшлося на нараді у Харківській міській раді.

"Ми зробили заявку в Кабмін на ті роботи, які нам треба провести для функціонування якісної охорони здоров'я, на 42 млн 530 тисяч гривень. Ми просимо ці кошти для поточного ремонту магістралей та стояків силової та освітлювальної електропроводки торакального хірургічного та пульмонологічного відділень, мова йде про 13 лікарню", — сказала заступниця Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

42 млн з держбюджету Харків проситиме для ремонту проводки та купівлі кисневих бочок у лікарні
Суспільне Харків

"Ми просимо кошти на придбання ємності для скраплених газів — шестикубові бочки для кисню у кількості трьох. Капітальний ремонт у системи киснепроводу у 18 лікарні, і у нас електромережі та щитові потребують також ремонту у зв'язку з тим, що ми їх постійно завантажуємо додатковими кисневими концентраторами", — додала вона.

У Харкова є домовленість з керівництвом кисневого заводу в Дніпрі, розповів перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

"Вони нам дадуть в оренду бочки... Ми закладемо фінансування у бюджеті на оренду. Тому що, зрозуміло, що поки ви будете купувати, поки будуть процедури, це довга пісня, сьогодні є домовленість, що він даватиме в оренду. Закладайте гроші, будь ласка, ми дамо ці гроші", — сказав Терехов.

За словами директора міського департаменту охорони здоров'я Юрія Сороколата, Харків очікує на кисневі концентратори. За його інформацією, до України надійшли 60 концентраторів, їх розмитнюють.

"Зрозуміло, що цінова політика повинна моніторитися. Щоб ні в якому разі жодного перевищення, порушення не було. Але все, що можливо, забирайте в лікарні, нічого не тримати", — сказав Терехов.

Читайте також

На початок