Харківський Літмузей розробляє настільну гру за мотивами виставки

Харківський Літмузей розробляє настільну гру за мотивами виставки

Харківський Літмузей розробляє настільну гру за мотивами виставки
. Facebook/litme.ua

Герої, суперсили та подвиги — харківський Літературний музей створив настільну гру "Супер! Герой!" для дітей та молоді, яка дозволить зібрати власного персонажа та змагатися проти зла.

Про це в етері "Українського радіо Харків" розповіла авторка ідеї гри Марина Куценко.

"Ідея створити гру виникла спочатку з виставки. Минулого року відкрилася виставка дитяча під такою ж назвою "Супер! Герой!".. У грі людина зустрічається з різними елементами, з яких складається образ героя", — розповідає Куценко.

Пілотний проєкт гри у Літмузеї поки випробовують. За словами Куценко, так розробники усувають неточності у сюжеті та процесах проходження гри.

Персонажів у грі "Супер! Герой!" не буде. Як пояснила авторка, герой — це "гола схема елементів, з яких конструюється персонаж". Ними стануть самі учасники, які на початку отримують картки з унікальною "зброєю, подвигом та власним ворогом".

"Не більше чотирьох гравців. В кожного буде власне поле бою, на якому гравець буде збирати свої сили, певні ресурси, у нього будуть персональні вороги. За допомогою ресурсів він буде боротися з ворогами, звершувати подвиги. Проте є певні загрози, катастрофи, які стосуються всіх гравців одночасно. Для цього треба або об’єднатися для того, щоб врятувати весь ігровий світ від цих катастроф, або вчинити егоїстично", — розповідає Марина Куценко.

"Супер!Герой!": Харківський ЛітМузей розробляє настільну гру за мотивами виставки
biggggidea.com

Для перемоги у грі є два варіанти: набрати більшу кількість балів або дістати достроковий виграш, виконавши умови картки-подвигу.

"Часто питають: чому настільна, чому не комп’ютерна? З такою відсилкою ніби настільне — це вже минуле століття, а зараз модне комп’ютерне. Навпаки — зараз ми настільки вже живемо у комп’ютері, що відірватися до якогось живого спілкування і контакту з грою — це зараз стало сучасним”, — пояснює Куценко.

"Супер!Герой!": Харківський ЛітМузей розробляє настільну гру за мотивами виставки
biggggidea.com

Над дизайном та оформленням гри разом із розробниками працює харківський художник Нікіта Тітов. Говорить, за час розробки гра набула майже закінчений вигляд.

"В тому варіанті, в якому вона зараз існує, ми вже зібрали повністю гру. Ми обрали певні кольори, гаму, шрифти. Гра взагалі має пілотний вигляд більш-менш закінчений. Я добирав орнаменти, оформлення сорочки. Під кожну тему свій колір: фіолетовий, помаранчевий, червоний", — розповів Тітов.

Цьогоріч для розробки та тиражу гри автори розмістили оголошення на "Спільнокошті", аби зібрати необхідну суму. Завершити проєкт та випустити готову "Супер! Герой!" у Літмузеї планують наступного року.

Що відомо

  • У 2019 році харківський Літмузей розробив настільну гру "Будинок Слово", присвячену митцям 1920-х, які мешкали у "Будинку Слово" у Харкові.
На початок