Школи Одеси відновлять роботу з понеділка

Школи Одеси відновлять роботу з понеділка

Школи Одеси відновлять роботу з понеділка
. Уніан

Школи Одеси відновлять роботу в звичайному режимі з 2 листопада. Про це розповіла директорка департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич.

Вона зазначила, що наразі Одеса входить до "помаранчевої" зони поширення COVID-19 та попросила батьків, вчителів та учнів дотримуватися всіх карантинних обмежень.

"Сьогодні і завтра класні керівники зателефонують батькам і запитають, чи є здоровою дитина. Ми дуже просимо повідомити правильні дані. [...] Мова йде про абсолютно всі вірусні захворювання," — закликала Буйневич.

Директорка департаменту також розповіла, що класи будуть "точково" закриватися на карантин, якщо в них хворіють понад 20% учнів.

До закладів освіти направили додаткові протиепідемічні засоби захисту, тому батькам не потрібно робити "ніяких додаткових матеріальних вкладень", додала Буйневич.

Також Олена Буйневич нагадала, що батьки, за бажанням, можуть записати учнів до дистанційної школи, яка працює в Одесі. Дитина може тимчасово навчатися дистанційно, навіть якщо для цього не має показань лікарів, зазначила Буйневич. Каже, наразі так навчаються 320 учнів з Одеси.

Нагадаємо, до "червоної" зони поширення COVID-19 потрапили міста Біляївка, Ізмаїл та Теплодар,а також Балтський, Березівський, Іванівський, Лиманський, Овідіопольський, Подільський, Савранський, Саратський та Татарбунарський райони.

До "помаранчевої" зони потрапили міста Одеса, Балта, Білгород-Дністровський, Чорноморськ, Подільськ та Южне.

Серед районів, що потрапили до "помаранчевої" зони: Ананьївський, Арцизький, Білгород-Дністровський, Біляївський, Болградський, Великомихайлівський, Захарівський, Ізмаїльський, Кілійський, Кодимський, Любашівський, Миколаївський, Окнянський, Ренійський, Роздільнянський, Тарутинський та Ширяївський райони Одеської області;

Жодного міста та району Одещини не залишилося в "жовтій", або "зеленій" зонах поширення COVID-19.

Новий розподіл затвердили 30 жовтня на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Він почне діяти з 00 годин 00 хвилин 2 листопада.

Читайте також

На початок