На Одещині посадовців порту підозрюють в оборудках на 47,5 мільйонів гривень

На Одещині посадовців порту підозрюють в оборудках на 47,5 мільйонів гривень

На Одещині посадовців порту підозрюють в оборудках на 47,5 мільйонів гривень
. Спеціалізована антикорупційна прокуратура

Правоохоронці підозрюють 11 людей, серед яких чинні та колишні посадовці морського торговельного порту "Южний", в організації корупційної схеми, через яку державне підприємство зазнало збитків на загальну суму 47,5 мільйонів гривень. Про таке розповіли у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Там розповіли, що в оборудках брали участь один із заступників директора "МТП "Южний", ексзаступник директора "МТП "Южний", 7 колишніх директорів комерційних компаній та дві працівниці комерційних компаній.

За версією слідства, один із чинних керівників порту разом з ексзаступником директора та керівником приватної компанії впродовж 2017-2018 років організували схему, через яку держпідприємство незаконно переплатило 47,5 мільйонів гривень під час закупівлі товарів.

"Посадовці діяли у змові та залучили для реалізації своїх планів ще низку осіб, що дозволило їм повністю контролювати весь процес закупівлі. Від формування потреби у закупівлі і складання тендерної документації  до контролю за конкурентним середовищем. Аби у підсумку забезпечити перемогу в торгах компаніям, підконтрольним організаторам схеми," — запевнили в пресслужбі САП.

Там зауважили, що слідство зафіксувало 29 подібних тендерів. Загалом досудове розслідування триває з осені 2017 року. Посадовців державного підприємства затримано. Наразі всім підозрюваним інкримінують ч. 5 ст. 191Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем Кримінального кодексу України. Вирішують питання про обрання запобіжного заходу всім учасникам злочину.

Суспільне Одеси готове надати право учасникам подій висловити свою позицію. Для цього пропонуємо зв'язатися з редакцією у будь-який зручний спосіб.

Читайте також

На початок