Уряд віддав гроші з програми МОЗ по онкозахворюванням на інші проєкти. У чому причина

Уряд віддав гроші з програми МОЗ по онкозахворюванням на інші проєкти. У чому причина

Ексклюзивно
Уряд віддав гроші з програми МОЗ по онкозахворюванням на інші проєкти. У чому причина
. УНІАН

Уряд передав на інші проєкти понад 104 мільйони гривень, які було передбачено на програму Мінохорони здоров'я з удосконалення молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань, тому що МОЗ не встигло її реалізувати.

Про це Суспільному повідомила речниця прем'єра Дениса Шмигаля Вікторія Пода. За її словами, на такий крок пішли, бо "було розуміння, що МОЗ цього року не встигне ці кошти освоїти".

"Мова йде не про те, що ми забрали кошти, а про те, що ми навпаки зберегли цю програму шляхом її перенесення на наступний рік. Тому що цього року Міністерство охорони здоров'я не встигало її виконати і кошти просто б "згоріли", - сказала Пода.

За її словами, перерозподіляли усі кошти за ініціативи МОЗ та відповідно до подання Міністерства економіки.

"Виділяли тим, кому ці кошти необхідні, щоб цього року вони були використані, а не просто лежали на рахунках", - додала речниця глави уряду.

Як йдеться у розпорядженні уряду, загалом за цією бюджетною програмою перерозподілили 104,752 млн гривень. Зокрема:

  • 61,55 мільйона гривень передали "Укравтодору" для покращення стану доріг загального значення у Львівській області;
  • 20 мільйонів виділили Міністерству освіти для реставрації головного корпусу ЛНУ імені Івана Франка;
  • 7,2 млн грн - Міносвіти на створення Міжнародного центру підготовки пілотів на базі НАУ;
  • 6 млн грн виділити Міносвіти на реставрацію староакадемічного корпусу ансамблю Братського монастиря по вул. Г. Сковороди, 2 у Подільському районі Києва.

Ще 10 млн грн передали Міненерго на реалізацію державного інвестиційного проєкту "Новокостянтинівська шахта. Розвиток виробничих потужностей".

Що відомо

  • Міністерство охорони здоров'я планує збільшити тариф на діагностику, хіміотерапевтичне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями або підозрою на новоутворення до 60 тисяч гривень. Нині для дорослих він складає майже 18 тисяч гривень, а для дітей 30 тисяч.
  • Очільник МОЗ Максим Степанов каже, що міністерство бере базову ставку, а потім "вона може бути вище чи нижче".
  • За його словами, у МОЗ також є окрема програма по хіміотерапевтичних препаратах, які закуповуються та постачаються до лікарень.
На початок