Помер голова компанії Samsung

Помер голова компанії Samsung

Помер голова компанії Samsung
. AP

У Сеулі в лікарні помер 78-річний голова південнокорейської компанії Samsung Лі Кун Хі, який перетворив її на одну з найбільших технологічних компаній світу.

Про це повідомляє Yonhap із посиланням на офіційне повідомлення пресслужби компанії.

"Голова Лі помер 25 жовтня у колі своєї родини, включно з віцеголовою Джеєм Лі, який перебував поруч із ним. Голова Лі був справжнім провидцем, який з місцевого бізнесу перетворив Samsung в провідного світового новатора і промислового гіганта", – йдеться в оприлюдненій компанією в заяві.

Як зазначає видання, Лі Кун Хі перетворив Samsung Group з невеликої торговельної фірми на одного з найбільших світових технологічних гігантів. Останніми роками він перебував у комі. Понад 20 років тому Лі Кун Хі лікували від раку легенів, а у 2014 році переніс інфаркт. Через це останнім часом компанією керував його син Лі Чже Ену.

Лі Гон Хі очолив Samsung у 1987 році після смерті його батька та засновника компанії Лі Бен Чхоля. Статки Лі Гон Хі оцінюється в $ 20,7 млрд, він був найбагатшою людиною Південної Кореї. У 2005 році журнал Time назвав Лі одним з 100 найбільш впливових людей в світі.

У 2008 році Лі Гон Хі пішов у відставку після того, як був засуджений до умовного терміну через ухиляння від сплати податків. У 2010 році вирок скасували, а Лі знову очолив Samsung.

Лі очолював контрольований родиною конгломерат, і його смерть може стати причиною сімейного конфлікту, судових тяжб і проблем в Samsung, якщо його дружина і троє дитини не зможуть розділити майно. Також спадкоємцям Лі Кун Хі доведеться сплатити податок на майно в розмірі близько 10 мільярдів доларів.

Що відомо

  • Наприкінці 2019 року суд Південної Кореї засудив голову правління Samsung Electronics Лі Сан-хун до 18 місяців ув'язнення за порушення законів про діяльність профспілок.
  • Південнокорейська компанія Samsung планує розширити свій фармацевтичний бізнес, інвестуючи близько 2 млрд доларів у будівництво заводу з виробництва ліків.
На початок