Хлопця, який справив природну потребу на алеї Небесної сотні, відрахували з університету

Хлопця, який справив природну потребу на алеї Небесної сотні, відрахували з університету

Хлопця, який справив природну потребу на алеї Небесної сотні, відрахували з університету
. Вікіпедія

У Києві 22 жовтня хлопець справив природну потребу на алеї Героїв Небесної Сотні. Керівництво університету, в якому він навчався, відрахувало студента.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Міністерства внутрішніх справ.

"Студента Іларіона Борисенка, який у ніч на 22 жовтня осквернив пам’ятник Героям Небесної сотні на однойменній алеї у столиці, відрахували з вишу, в якому він навчався", – йдеться у повідомленні.

Як раніше повідомляли у Нацполіції, правоохоронці затримали 21-річного студента третього курсу одного з університетів столиці. Свій вчинок хлопець пояснив тим, що був нетверезий.

У межах досудового розслідування, розпочатого за частиною 1 ст. 296Хуліганство ККУ, поліцейські встановлюватимуть усі обставини та причини скоєного. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до п'яти років.

Поліція затримала хлопця, який подзюрив на алеї Небесної сотні у Києві
Поліція затримала хлопця, який подзюрив на алеї Небесної сотні у Києві. Поліція Києва

Раніше у пресслужбі столичної Нацполіції повідомили, що вночі 22 жовтня надійшов дзвінок від представника волонтерської групи про те, що у телеграм-каналі одного з інформаційних порталів розміщене відео, де невідомий чоловік справляє природну потребу на Алеї Героїв Небесної Сотні.

Правоохоронці опитали можливих свідків цього випадку, оглянули місце злочину і почали пошуки правопорушника, щоб притягнути його до відповідальності. Стаття, за якою правоохоронці відкрили кримінальне провадження, передбачає до п’яти років обмеження волі.

Що відомо

  • Алея Героїв Небесної Сотні — вулиця в Печерському районі Києва, що пролягає від Майдану Незалежності й Хрещатика до Ольгинської та Інститутської вулиць.
  • Під час Революції гідності 20 лютого 2014 року на ділянці Інститутської вулиці від Ольгинської вулиці до Майдану Незалежності стався масовий розстріл активістів Євромайдану. Загиблих після цього почали називати Небесною сотнею, а вулиця стала місцем вшанування їх пам'яті.
На початок