На Київщині попрощаються із загиблим на війні кримськотатарським бійцем за позивним Емір

На Київщині попрощаються із загиблим на війні кримськотатарським бійцем за позивним Емір

Кримський татарин, командир відділення одного з підрозділів 95 ОДШБр з позивним Емір
Кримський татарин, командир відділення одного з підрозділів 95 ОДШБр з позивним Емір. Фото: Telegram/Рефат Чубаров

У селі Чайки на Київщині, в останній день місяця Рамадан, 9 квітня, відбудеться прощання з українським бійцем, кримським татарином, командиром відділення одного з підрозділів 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ з позивним Емір.

Читайте цей матеріал кримськотатарською

Про це повідомив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на своєму каналі у Telegram.

Дженазе — намаз (відспівування) Еміра відбудеться 9 квітня о 15:00 у мечеті села Чайки Київської області на вулиці Винниченка, 7.

За його словами, воїн загинув під час виконання бойового завдання із захисту України від російських військових. Через окупацію Криму глава Меджлісу не розкриває справжнє ім'я чоловіка, але каже, що він носив позивний Емір.

Він працював у Києві в одній із провідних міжнародних фірм, коли його застала повномасштабна війна. Тоді Емір добровільно звернувся до ТЦК, аби стати на захист української держави.

"Емір був душею кримськотатарської молоді, багато його друзів у лавах ВСУ захищають Українську державу, інші — є активними волонтерами, треті виконують завдання, покладені на них державою... Ім'я Еміра, виявлені ним гідне служіння та мужність заради захисту України та звільнення Криму, будуть увічнені у звільненому від російських варварів Криму та назавжди збережуться в пам'яті Українського народу", — наголосив Чубаров.

Від імені Меджлісу він висловив співчуття сім'ї та близьким військового.

Підписуйтеся на новини Суспільне Крим у Telegram та у Facebook

На початок