Додаткові ліжка поза лікарнями та гроші на кисень: про що говорили на нараді у Зеленського

Додаткові ліжка поза лікарнями та гроші на кисень: про що говорили на нараді у Зеленського

Додаткові ліжка поза лікарнями та гроші на кисень: про що говорили на нараді у Зеленського
. АР

Розгорнути додаткові ліжка для пацієнтів з COVID-19 поза лікарнями можуть у Києві, Одесі та на Донеччині. А для забезпечення киснем ліжок в опорних лікарнях по всій Україні було перераховано 571 мільйон гривень.

Про це йшлося під час селекторної наради за участю президента Володимира Зеленського.

"Уряд працює над розгортанням ліжок у немедичних закладах у Києві, Одесі та на Донеччині. Додатково проведено інвентаризацію ліжок інститутів Національної академії медичних наук та лікарень "Укрзалізниці". Міністерство охорони здоров’я розглядає ці ліжка для використання в ургентних ситуаціях", - йдеться у повідомленні.

Також йшлося про те, що для забезпечення киснем ліжок в опорних лікарнях, де приймають пацієнтів з COVID-19, було перераховано 571 мільйон гривень субвенції. Зеленський додав, що цього місяця Національна служба здоров’я додатково уклала контракти з 23 лікарнями.

"За умови зростання кількості хворих ми маємо бути впевнені, що є достатньо ліжок, забезпечених киснем, у лікарнях", – сказав він.

Міністерство охорони здоров’я доповіло, що проводить ліцензування підприємств, які виробляють необхідний кисень для забезпечення лікарень. Нині в Україні 15,5 тис. ліжок у лікарнях забезпечені киснем, майже 7,5 тис. – вільні.

Читайте також: Степанов відповів на звинувачення у нестачі медичного кисню

Що відомо

  • Раніше очільник МОЗ Максим Степанов повідомив, що міністерство планує розгорнути термінові шпиталі через стрімке поширення в Україні темпів захворюваності на COVID-19.
  • 11 жовтня після наради у президента щодо запобігання поширенню COVID-19 в Україні вирішили посилити обмеження, а нардеп Михайло Радуцький заявив, що у столичному Палаці спорту можуть розгорнути шпиталь.
  • Згодом міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що МОЗ лише опрацьовує питання щодо розгортання мобільних шпиталів, зокрема у спортивних закладах, але цей процес ще не розпочався.

Читайте також

Нові тест-системи та експерименти. Як уряд планує боротися з посиленням пандемії

На початок