Поліцейські Тернопільщини отримали 107 повідомлень щодо ймовірного порушення виборчого законодавства

Поліцейські Тернопільщини отримали 107 повідомлень щодо ймовірного порушення виборчого законодавства

Поліцейські Тернопільщини отримали 107 повідомлень щодо ймовірного порушення виборчого законодавства
.

До поліції Тернопільщини надійшло 107 повідомлень, пов’язаних з ймовірними порушеннями виборчого процесу. Про це повідомив речник Нацполіції області Сергій Крета.

За його словами, станом на 19 жовтня поліцейські розглянули та прийняли законне рішення за 92-ма фактами, ще 15 звернень – перевіряють.

Більша частина повідомлень стосувалися виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації без вихідних даних, а також розміщення такої продукції у заборонених законом місцях.

Правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за вісьмома кримінальними правопорушеннями: 3 – пов’язані з порушенням виборчого законодавства та 5 – з виборчим процесом.

З 12 жовтня весь особовий склад поліції області переведений на посилений варіант несення служби.

Під посиленою охороною правоохоронців перебуватимуть усі виборчі округи. Працюватимуть там слідчо-оперативні групи, вибухотехніки, криміналісти.

Крета розповів, що правоохоронці склали та скерували до суду 31 адмінпротокол: 16 - за ст. 212-13 КУпАП – виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, 10 – за ст. 212-14 КУпАП – порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях, 3 – за ст. 212-10 КУпАП – порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітація в день проведення референдуму, та по одному – за ст. 152 та 186 КУпАП.

Нагадаємо, на місцевих виборах, які мають відбутися 25 жовтня, обиратимуть голів 55-ти об’єднаних громад та депутатів до 3 районних і Тернопільської обласної рад. Політична агітація дозволена до 24 години 23 жовтня в місцях, які визначені виборчим законодавством. Виборців на Тернопільщині – 819 тисяч 594 осіб. Про це повідомила координаторка спостереження ОПОРИ Ольга Галушка.

Що відомо

На Тернопільщині в поліцію передали 88 повідомлень про ймовірні порушення виборчого процесу.

На початок