На національному стадіоні у Варшаві облаштують лікарню

На національному стадіоні у Варшаві облаштують лікарню

На національному стадіоні у Варшаві облаштують лікарню
.

Польща відкриє тимчасову лікарню на національному стадіоні у Варшаві. Таке рішення уряд ухвалив через погіршення ситуації з пандемією у країні. Конференц-зали стадіону перетворять на лікарню на 500 ліжок для пацієнтів з COVID-19.

Це підтвердив представник уряду, повідомляє Gazeta.pl. За підготовку лікарні відповідає керівник канцелярії прем’єр-міністра Міхал Дворчик.

За його словами, міністр віддав наказ на підготовку першої тимчасової лікарні кілька днів тому. В одній конференц-залі планують розмістити від 250 до 300 ліжок. Роботи вже почалися.

Дворчик додав, що за це головним чином відповідає Агентство матеріальних резервів. І прем'єр-міністр зобов'язав компанію Stadion Narodowy включити та пристосувати об'єкт. Крім того, вирішальну роль має зіграти лікарня Міністерства внутрішніх справ та адміністрації у Варшаві.

На національному стадіоні у Варшаві облаштують польову лікарню
На національному стадіоні у Варшаві облаштують польову лікарню. Вікіпедія

На його думку, можна буде забезпечити достатню кількість медпрацівників для роботи на стадіоні.

"Цей процес координують лікарі та керівники лікарні у Волоській. Безумовно, частина медичного персоналу буде відправлена ​​за рішенням воєводи, частина буде запрошена з різних місць, також з-за меж Варшави", - сказав він.

Дворчик додав, що це буде тимчасова лікарня, а не польова.

Що відомо

  • Раніше стало відомо, що Польща запровадить нові обмеження на тлі зростання захворюваності на коронавірус.
  • Станом на 19 жовтня у Польщі зафіксовано 175,7663 хворих на коронавірус, померли 3573 людини, одужали понад 92 тисячі пацієнтів.
На початок