Поліція знищила 300 гектарів маку та коноплі

Поліція знищила 300 гектарів маку та коноплі

Поліція знищила 300 гектарів маку та коноплі
. Нацполіція

Національна поліція знищила 228 рослин маку та майже чотири мільйони кущів конопель в ході операції "Мак-2020".

"З травня на всій території країни працівники Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції спільно з іншими підрозділами поліції проводили  оперативно-профілактичні заходи під умовною  назвою "МАК". Їхня мета – ліквідація незаконних посівів рослин снотворного маку та конопель, недопущення витоку на "чорний" ринок наркотичних засобів, виготовлених з наркосировини рослинного походження", - повідомили у пресслужбі Міністерства внутрішніх справ.

У відомстві також відзначили, що за фактом незаконного культивування нарковмісних рослин слідчі підрозділи Національної поліції розпочали понад дві тисячі кримінальних проваджень. 

Поліція знищила 300 гектарів незаконних посівів маку та коноплі
Національна поліція

"Загалом у результаті обстеження присадибних ділянок та сільськогосподарських підприємств правоохоронці виявили та ліквідували понад три тисячі незаконних посівів нарковмісних рослин загальною площею понад 300 гектарів. Знищено 228 тисяч рослин маку та майже чотири мільйони кущів конопель", - розповіли у МВС.

Зокрема, в рамках операції, поліцейські викрили на Волині 42-річного місцевого мешканця, який вирощував на присадибній ділянці понад 12 тисяч рослин снотворного маку. У Вінницькій області правоохоронці затримали жінку, яка виростила майже 2000 рослини конопель на городі серед кукурудзи. Ще дві тисячі кущів поліцейські знайшли на болотах в Одеській області, а в Житомирській області коноплю вирощували поміж соняшників.

Поліція знищила 300 гектарів незаконних посівів маку та коноплі
Національна поліція

Як відзначили у поліції, для пошуку незаконних посіві конопель та маку правоохоронці використовують аеророзвідку. З її допомогою вони виявили 70 незаконних посівів заборонених культур у 19 регіонах країни. 

На початок