У Луцьку вшанували загиблих в АТО/ООС бійців

У Луцьку вшанували загиблих в АТО/ООС бійців

У Луцьку вшанували загиблих в АТО/ООС бійців
. Суспільне Волинь

У День захисника України у Луцьку вшанували пам'ять військових, які загинули під час виконання завдань АТО/ООС на Сході України.

На Театральному майдані відбувся молебень за загиблими, а на кладовищі під Луцьком, де на алеї урочистих поховань спочивають бійці відбулася панахида. На обидва заходи прийшли лучани, побратими та рідні загиблих бійців.

У Луцьку вшанували загиблих в АТО/ООС бійців
Молебень на Театральному майдані Луцька. Суспільне Волинь

Бійців, які загинули за Україну лучани вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до фотостенду "Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України".

Лучанин Павло Ковальський - ветеран АТО. Розповідає: прийшов вшанувати пам’ять свого командира Дениса Чабанчука, якій загинув при виході з Дебальцевого.

У Луцьку вшанували загиблих в АТО/ООС бійців
Павло Ковальський біля стенда зі світлинами загиблих. Суспільне Волинь

"Командир разом із Вадимом Свириденко в останній колоні виїжджали в евакуацію, і на жаль, наїхали на протитанкову міну, підірвалися. Були люті морози, Денис отримав травму і замерз. Також велике обмороження отримав Вадим Свириденко. Зараз у нього чотири ампутації", - згадує Павло Ковальський.

Згадати загиблих побратимів прийшов і Сергій Шапошнік. На війні доброволець полку "Дніпро-1" втратив ногу.

У Луцьку вшанували загиблих в АТО/ООС бійців
Сергій Шапошнік - боєць полку "Дніпро-1". Суспільне Волинь

День захисника України ветеран відзначає щороку. "Прийти зустрітися з побратимами, згадати загиблих своїх, порадіти за Україну. Поки не все так. як хотілося, але я оптиміст, і я вірю що все будо нормально. Недаремно стільки полягло людей, недаремно стільки сліз пролито", - каже Сергій Шапошнік розглядаючи світлини полеглих побратимів.

На кладовище у селі Гаразджа, що під Луцьком, провідати могили бійців приїхали рідні.

У Луцьку вшанували загиблих в АТО/ООС бійців
Ілля Рижук біля могили дядька. Суспільне Волинь

Ілля Рижук прийшов на могилу до свого дядька Дмитра Калюжного, який похований на "Алеї Слави". Хлопець розповідає: дядько був йому за батька: "Пішов добровольцем. Загинув він у 2015-му році в селі Новотошківка. Я завжди його пам'ятатиму".

Володимир Прокопчук похований поруч зі своїми побратимами Віталієм Махновцем та Дмитром Йовзиком.

Хлопці загинули у Волновасі, розповідає мама Володимира Прокопчука Валентина: "Це дуже важко. Дякую, що наших дітей не забувають, але батькам дуже важко у таки дні й взагалі. І важко з цим жити. Вже 6 років його немає, але нічого не міняє".

У Луцьку вшанували загиблих в АТО/ООС бійців
Алея почесних поховань у селі Гаразджа. Суспільне Волинь

Біля могили Миколи Сорочука зібралися рідні, побратими та волонтери. 22 січня 2020 року він загинув від кулі снайпера, розповідає його дядько Леонід Павлюк: "Дуже важко, хлопець любив Україну, пішов раз добровольцем, відслужив, мав контузію, але не витримав, що там іде війна, пішов другій раз і не повернувся".

Нагадаємо, 14 жовтня в Україні - День захисника, який встановлений указом президента у 2014 році та є офіційно вихідним днем. Свято було засновано "з метою вшанування мужності й героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій та перемог українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві й на підтримку ініціативи громадськості".

На початок