У Харкові учасники бойових дій на сході України пікетували міськраду

У Харкові учасники бойових дій на сході України пікетували міськраду

У Харкові учасники бойових дій на сході України пікетували міськраду
. Facebook

Ветерани вимагають від мерії залишити право на безкоштовний проїзд та пільги на комунальні послуги.

З цими вимогами учасники бойових дій сьогодні вийшли до мерії, розповів Суспільному організатор акції, представник громадської організації "Спілка ветеранів АТО" Юрій Корсунов.

Вони напраивли лист-звернення на ім'я міського голови Геннадія Кернеса.

"Вимагаємо залишити незмінним наше право на безкоштовний проїзд та пільгове користування комунальними послугами, яке закріплено в законі України "Про статус ветеранів та їх соціальний захист", — йдеться у листі.

Ветерани АТО пікетували Харківську міськраду через ситуацію з пільгами
За словами Корсунова, у Харкові ветеранів АТО — більше 16 тисяч. Facebook

Зараз проїзд для учасників бойових дій — безкоштовний (за посвідченням) та необмежений, пояснив Корсунов.

За рішенням Кабміну, повідомляють у міськради, кількість безкоштовних поїздок у громадському транспорті для окремих категорій громадян обмежується 30 поїздками.

Корсунов пояснив, що з 1 січня 2020 року їм необхідно було переходити на E-ticket, який обмежує кількість поїздок. Для вирішення питання, кажуть у міськраді, поспілкуватись з протестувальниками вийшов Кернес та його перший заступник Ігор Терехов.

"Міськрада закладає у вашому пільговому Е-ticket 50 поїздок у наземному транспорті і 50 — в метро, ​​що повністю забезпечує безкоштовний проїзд ветеранів АТО в робочі дні", — сказав Терехов ветеранам.

Питання пільг представники міськради та ветерани обговорять на зустрічі на початку січня.

"Місто переходить на Е-ticket, щоб дати можливість їздити безкоштовно захищеним категоріям громадян. Треба обговорити це питання, оцінити наші ресурси і ваші потреби, зрозуміти, у скільки це обійдеться бюджету міста", — повідомив Геннадій Кернес.

Юрій Корсунов розповів, що під час зустрічі вони домовились відтермінувати перехід на Е-ticket до березня:

"До березня 2020 року в спільній рабочій группі з числа учасників АТО та керівників профільних департаментів міської виконавчої влади повинні знайти поразуміння в задовільненні наших вимог, викладених у листі".

На початок