На Одещині поліція посилила контроль за дотриманням карантину

На Одещині поліція посилила контроль за дотриманням карантину

На Одещині поліція посилила контроль за дотриманням карантину
. Суспільне Одеса

Поліцейські посилили контроль за дотриманням карантинних обмежень в Одеській області. За цим слідкуватимуть в усьому регіоні, незалежно від зонування, запевнили в пресслужбі Нацполіції області.

Там також нагадали про додаткові обмеження, які діють у "помаранчевій" зоні епідемічного зонування. А саме заборонено:

  • масові заходи за участю більш як 220 осіб та більше однієї особи на 10 квадратних метрів; 
  • діяльність закладів, що надають послуги з розміщення (крім готелів);
  • відвідування закладів групами кількістю більш як 20 осіб (крім закладів освіти);
  • діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, якщо вони не можуть забезпечити по 10 квадратних метрів у приміщенні на кожного відвідувача; 
  • діяльність торговельних закладів і закладів побутового обслуговування, якщо вони не можуть забезпечити по 10 квадратних метрів у приміщенні на кожного відвідувача; 
  • наповненість у закладах громадського харчування більш ніж на 50 відсотків від посадкових місць.

У поліції додали, що порушення карантинних вимог карається від 17 тисяч гривень штрафу до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 9 жовтня в Україні змінився розподіл міст за карантинними зонами відповідно до ситуації з коронавірусом. Він діятиме протягом 14 днів. Жодне місто Одеської області не потрапило до "червоної" зони поширення COVID-19. Регіон поділився на “помаранчеві”, “жовті” та “зелені” частини.

До "помаранчевої" зони, окрім Одеси, потрапили Біляївка, Ізмаїл, Чорноморськ, Теплодар та Березівський, Овідіопольський, Подільський й Татарбунарський райони Одеської області.

До "жовтої" зони потрапили міста Балта, Білгород-Дністровський, Подільськ та Южне. А також Арцизький, Балтський, Білгород-Дністровський, Біляївський, Болградський, Великомихайлівський, Захарівський, Іванівський, Ізмаїльський, Кодимський, Лиманський, Любашівський, Миколаївський, Окнянський, Роздільнянський, Савранський, Саратський, Тарутинський та Ширяївський райони Одеської області.

Читайте також

На початок