Волинські театрали вшанували пам'ять жертв авіаудару по драмтеатру в Маріуполі

Волинські театрали вшанували пам'ять жертв авіаудару по драмтеатру в Маріуполі

Вшанування пам'яті жертв авіаудару по драмтеатру в Маріуполі біля театру ляльок у Луцьку
Вшанування пам'яті жертв авіаудару по драмтеатру в Маріуполі біля театру ляльок у Луцьку, 16 березня 2024. Фото: скрін з відео Волинського театру ляльок

16 березня 2024 року до другої річниці пам'яті жертв російського авіаудару по драматичному театрі у Маріуполі представники волинських театрів влаштували мирну акцію.

Як повідомили в обласному департаменті культури, молоді та спорту, Волинський обласний театр ляльок і актори Волинського академічного облмуздрамтеатру імені Тараса Шевченка підготували відеороботи.

"Наші серця разом з Маріупольським драмтеатром. Нехай теплі спогади про театр і людей, які втратили життя, будуть силою для рідних та близьких. Нехай спокій та мир огорне їхню спільноту, а мистецтво буде джерелом зцілення та надії", — написали на сторінці облмуздрамтеатру.

Актори підготували відео, на якому зачитали спогади тих, хто вижив піч час російського авіаудару до драмтеатру.

У рамках мирної акції біля приміщення Волинського академічного обласного театру ляльок театрали намалювали напис "ДІТИ" і записали відеоспогад про російський авіаудар у Маріуполі.

Що відомо про авіаудар по драмтеатру в Маріуполі

Росіяни 16 березня 2022 року знищили маріупольський Драмтеатр, де ховалися сотні людей і де видимими з неба літерами було написано "ДЕТИ".

Кількість загиблих внаслідок авіаудару російської армії по маріупольському Драмтеатру 16 березня ймовірно є вдвічі більшою за ту, що попередньо надала українська влада: замість 300 осіб повідомляється вже про щонайменше 600 загиблих. Про це йдеться у розслідуванні Associated Press.

У травні російські військові завершили розбирати завали Драмтеатру у Маріуполі та відкрили територію. Тепер встановити точну кількість загиблих неможливо.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок