Вільних ліжок немає: Богодухівська лікарня на Харківщині переповнена пацієнтами з COVID

Вільних ліжок немає: Богодухівська лікарня на Харківщині переповнена пацієнтами з COVID

Вільних ліжок немає: Богодухівська лікарня на Харківщині переповнена пацієнтами з COVID
. Суспільне Харків

Богодухівська центральна районна лікарня, яка є однією з опорних у боротьбі з COVID-19 на Харківщині, переповнена, проте продовжує приймати хворих. 13 жовтня у лікарні перебувають 83 пацієнти.

Про це Суспільному розповіла заступниця головного лікаря Богодухівської центральної районної лікарні Яна Грищенко:

"Ми про це надаємо інформацією, що в нас на сьогодні вона заповнена і ліжок вільних немає. Зараз намагаємося розгорнути додаткові, але проблема у тому, що ці ліжка мають бути оснащені киснем. У нас не вистачає кисневих концентраторів".

За словами Грищенко, у лікарні тричі збільшували кількість ліжок для хворих на коронавірус. Зараз лікують 83 пацієнтів. З них 28 — з підтвердженим діагнозом, інші — з підозрою.

"Відділили частину хірургічного відділення для прийому хворих з COVID-інфекцією та підозрою. Маємо шість палат для прийому таких хворих. Реанімаційне відділення на сьогоднішній день повністю заповнене з підключеними двома пацієнтами на апаратах ШВЛ. Всі інші на кисневій підтримці", — говорить Грищенко.

За її словами, реанімація була спершу розрахована на шість ліжок. Пізніше облаштували ще три місця для пацієнтів. 13 жовтня всі вони заповнені.

Читайте також: За добу на Харківщині померли п’ятеро людей з COVID

"Хворих привозять як з Богодухівського району, так і з прилеглих районів: Золочівський, Краснокутський, Харківський район, місто Дергачі, є пацієнтка з Пісочина. Приймаємо й інших хворих, які потребують госпіталізації, допомоги. Ми нікому не відмовляємо", — каже Грищенко.

Пацієнтів з Харкова та Харківського району, про яких 12 жовтня повідомив заступник голови РДА Рамаз Гамбарашвілі, у Богодухівській лікарні приймають з кінця вересня, говорить Грищенко.

Зараз у Богодухівській ЦРЛ таких хворих четверо. Усі вони очікують на результати тесту.

"Були пацієнти з Харкова: вчора виписали одну пацієнтку з Харкова, ще залишається одна пацієнтка. Дійсно, їх привезли не одразу. Їх привозили по черговості. Десь, мабуть, в кінці вересня — на початку жовтня почали привозити", — говорить Грищенко.

У лікарні бракує лікарів-терапевтів та інфекціоніста.

За словами заступника голови Богодухівської РДА Рамаза Гамбарашвілі, 13 жовтня на засіданні комісії розглянуть питання щодо подальшого прийому пацієнтів у лікарні.

Що відомо

  • За добу станом на 13 жовтня коронавірус підтвердили у 441 жителя Харківщини. 103 людини одужали, п’ятеро — померли.
На початок