Суд відмовив меру Черкас у задоволенні позову проти Зеленського. Бондаренко буде оскаржувати

Суд відмовив меру Черкас у задоволенні позову проти Зеленського. Бондаренко буде оскаржувати

Суд відмовив меру Черкас у задоволенні позову проти Зеленського. Бондаренко буде оскаржувати
.

Печерський районний суд Києва відмовив у задоволенні позову міського голови Черкас Анатолія Бондаренка до президента України Володимира Зеленського про захист честі, гідності й ділової репутації. Про це йдеться в рішенні суду, ухваленому 1 жовтня.

"Вислови відповідача не містять завідомо неправдивої інформації і надмірності оціночних суджень, а також підстави кваліфікувати його слова, як подану у брутальній, принизливій чи непристойній формі, оскільки оскаржувані фрази президента виражають його особисте, суб`єктивне відношення" до "можливості мати ділові, дружні чи інші відносини" та "забезпечення народовладдя", йдеться в тексті рішення.

У рішенні суду вказано, що мер Черкас Бондаренко може подати апеляційну скаргу на рішення суду протягом 30 днів із дня його проголошення.

Мер Черкас Анатолій Бондаренко повідомив Суспільному, що буде оскаржувати це рішення.

"Відповідь була в тому, що президент мав на увазі чиновників, які погано виконують свої обов'язки, а не мене особисто. Ну, якщо він мав на увазі чиновників, то я не проти. Далі цим питанням займається адвокат. Подаємо апеляцію", – заявив Бондаренко.

Що відомо

  • Наприкінці травня міський голова Черкас Анатолій Бондаренко звернувся до суду з позовом про захист честі та гідності проти президента України Володимира Зеленського.
  • Як повідомив тоді адвокат Бондаренка Денис Ципін, висловлювання в контексті відповіді Зеленського журналістові про Бондаренка: "Я за один стіл з такими бандитами не сяду", позивач сприймає як таке, що президент назвав особисто Бондаренка бандитом.
  • Як компенсацію Бондаренко просив стягнути із Зеленського 1 гривню за "моральну шкоду".
  • 30 квітня міськвиконком Черкас вирішив скасувати низку карантинних обмежень, дозволивши з 1 травня роботу перукарень, салонів краси, об’єктів спортивної інфраструктури, літніх майданчиків ресторанів та інших підприємств.
  • За фактом послаблення карантину поліція Черкас розпочала кримінальне провадження, а міністр внутрішніх справ Арсен Аваков попередив мера Бондаренка про жорстку реакцію на його рішення.
  • У відповідь Бондаренко записав відеозвернення "для вищих посадовців країни", у якому заявив, що не боїться погроз та звик до переслідувань.
  • Також дії місцевої влади Черкас піддав критиці міністр охорони здоров'я Максим Степанов, пояснивши, що таке рішення ставить під загрозу життя і здоров’я людей.
На початок