Удар по торговельному центру Нікополя, збитий дрон, агент Росії в ЗСУ. Головні новини Дніпропетровщини 6 березня

Удар по торговельному центру Нікополя, збитий дрон, агент Росії в ЗСУ. Головні новини Дніпропетровщини 6 березня

Місто, Дніпро
Ілюстративне фото. Суспільне Дніпро

Оперативні новини Дніпра та Дніпропетровської області за 6 березня 2024 року читайте в хроніці подій від редакції Суспільне Дніпро.

У Дніпрі правоохоронці затримали чоловіка за вимагання неіснуючого боргу

У Дніпрі правоохоронці затримали чоловіка за вимагання неіснуючого боргу. Підозрюваний погрожував потерпілому та вимагав у нього майже 80 тисяч доларів.

4 березня правоохоронці затримали підозрюваного у вимаганні під час отримання першої частини грошей у сумі 15 тисяч доларів.

Удар по торговельному центру Нікополя, збитий дрон, агент Росії в ЗСУ. Головні новини Дніпропетровщини 6 березня
Фото: Поліція Дніпропетровщини

"Це була людина, на якій тримається світ". На Харківщині загинула волонтерка та парамедикиня з Дніпра Ольга Гриценко

3 березня на Харківщині загинула парамедикиня та волонтерка з Дніпра Ольга Гриценко. На фронт вона пішла на початку повномасштабного вторгнення. Смертельне поранення отримала під час чергового обстрілу РФ неподалік Куп’янська.

Про волонтерку Суспільному розповіла подруга загиблої Світлана.

Як вплинула зима на врожайність озимих культур на Дніпропетровщині. Коментар експерта

Після зими стан посівів озимих, навіть найбільш вразливої озимої культури — рапсу, є в цілому задовільним, розповів завідувач кафедри селекції і насінництва професор Микола Назаренко. Станом на початок березня суттєвих проблем не виявлено. Втім, на врожай вплине недостатня волога у травні та на початку червня, коли у рослин відбувається період колосіння.

Детальніше про те, як вплинула цьогорічна зима на врожай – читайте у матеріалі Суспільного.

Удар по торговельному центру Нікополя, збитий дрон, агент Росії в ЗСУ. Головні новини Дніпропетровщини 6 березня
Фото: Суспільне Дніпро

У Кривому Розі судитимуть матір та її співмешканця за розбещення та зґвалтування дітей

У Кривому Розі судитимуть матір та її співмешканця за розбещення, зґвалтування дітей та створення дитячої порнографії.

До суду скерували обвинувальний акт стосовно двох місцевих жителів за фактами розбещення, зґвалтування малолітніх дітей, виготовлення дитячої порнографії та примушування до її створення (частини 4, 6 статті 152, частина 2 статті 156, частина 4 статті 301-1 Кримінального кодексу України).

Війська РФ вдарили по одному з торговельних центрів Нікополя

Війська РФ вдарили по одному з торговельних центрів Нікополя. Чи є жертви нині невідомо. Детальнішу інформацію оприлюднять після гасіння пожежі, повідомили Суспільному у пресслужбі Нікопольської РВА.

Пізніше очільник обласної військової адміністрації Сергій Лисак повідомив, що пожежа сталася внаслідок артилерійського обстрілу. Вогонь охопив 4 тисячі квадратних метрів. Загиблих та поранених немає.

Окрім цього удару, війська РФ поцілив по райцентру ще двічі за день. Застосували і дрон-камікадзе. Поранена літня жінка. Вона лікуватиметься вдома.

Горів житловий будинок, вогонь рятувальники загасили. Пошкоджені 6 приватних осель, 3 господарські споруди, авто і лінія електропередач.

Безпілотник російська армія спрямувала і на Марганецьку громаду. Жертв немає.

Удар по торговельному центру Нікополя, збитий дрон, агент Росії в ЗСУ. Головні новини Дніпропетровщини 6 березня
Фото: Сергій Лисак/Telegram

ДТП на Набережній Перемоги у Дніпрі

На Набережній Перемоги в районі будинку номер 44, зіштовхнулись Hundai та Jaguar. На місці працюють медики. Одному з водіїв надають допомогу. Через аварію утворилась тягнучка.

Обстріли Нікопольщини, збитий дрон, агент Росії в ЗСУ. Головні новини Дніпропетровщини 6 березня
ДТП на Набережній Перемоги. Фото: Суспільне Дніпро

За добу на Дніпропетровщині вигоріло понад 40 гектарів сухої рослинності

За минулу добу, 5 березня, на Дніпропетровщині рятувальники ліквідували 58 пожеж в екосистемі та притягнули до адміністративної відповідальності 29 людей. За добу працівники ДСНС в регіоні 46 разів залучалися до ліквідації загорянь сухостою та 12 разів гасили займання сміття. Вогонь знищив понад 46 гектарів сухої рослинності.

СБУ затримала жителя Дніпропетровщини, який збирав розвіддані для Росії

СБУ затримала жителя Дніпропетровщини, який був бійцем ЗСУ й збирав розвіддані для Росії на східному фронті. У 2023 році мобілізувався до однієї з бригад ЗСУ. З-під Бахмута він "зливав" інформацію РФ.

Після декількох сеансів зв’язку з російською спецслужбою втік з району базування свого підрозділу, дістався до Вінниччини, щоб звідти потрапити до Придністров’я. Правоохоронці затримали фігуранта, коли він готувався перетнути прикордонну річку, використовуючи гідрокостюм і ласти.

Обстріли Нікопольщини, збитий дрон, агент Росії в ЗСУ. Головні новини Дніпропетровщини 6 березня
Затримання підозрюваного. Фото: СБУ

500 тонн нафтопродуктів щомісяця. У Дніпрі судитимуть підозрюваних у незаконному виробництві пального

У Дніпрі судитимуть підозрюваних в організації незаконного виробництва та реалізації пального. До суду передали обвинувальний акт щодо п’яти учасників організованої групи. Обвинувачені — двоє братів, які організували нелегальний бізнес із виробництва та реалізації пального.

Головні новини Дніпропетровщини 6 березня
Затримання фігурантів. Фото: прокуратура Дніпропетровської області

Прогноз погоди у Дніпрі та області 6 березня

6 березня в Дніпрі та області буде хмарно з проясненнями, повідомили синоптики. Без істотних опадів. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура по області вдень — 4-9° тепла, у місті — 5-7°.

Три обстріли Нікопольщини й збитий безпілотник. Як минула ніч на Дніпропетровщині

У ніч проти 6 березня армія РФ тричі обстріляла Нікопольський район Дніпропетровщини. Пошкоджена лінія електропередач. Загиблих і поранених немає. Сили ППО збили над Дніпровським районом області безпілотник армії РФ.

На початок