Стало відомо, де розміщуватимуть пацієнтів з COVID-19 з Одещини у разі браку місць в лікарнях

Стало відомо, де розміщуватимуть пацієнтів з COVID-19 з Одещини у разі браку місць в лікарнях

Стало відомо, де розміщуватимуть пацієнтів з COVID-19 з Одещини у разі браку місць в лікарнях
. Фото: 7 канал, УНІАН

На випадок заповненості лікарень третьої хвилі міста та області хворих на COVID-19 планують розміщувати у спорткомплексі "Олімпієць" в Одесі. Про таке заявила виконувачка обов'язків директорки департаменту охорони здоров'я Одеської облдержадміністрації Наталя Одарій-Захар'єва.

За її словами, у департаменті розглядають будівлю "Олімпійця", оскільки вона "має територію" та на відміну від Палацу спорту там не потрібно знімати льодове покриття.

"Якщо кожен зрозуміє, що є ця хвороба і виконуватиме правила карантину, то я думаю, ми до такого не дійдемо", – підкреслила Одарій-Захар'єва.

У пресслужбі Одеської ОДА розповіли, що в "Олімпійці" прийматимуть пацієнтів у разі "найскладнішої ситуації", коли ліжок в лікарнях Одеси та області не вистачатиме, однак коли саме це може бути "сказати важко".

Зазначимо, лікарні Одеської області, в яких розгорнули ліжка для прийому хворих на COVID-19, заповнені на 72%. Усього для інфікованих виділили 1 тисячу 489 ліжок, станом на 9 жовтня у медзакладах залишилося 410 місць, повідомили в ОДА.

Окрім того, "найближчим часом" планують встановити кисневі станції в Любашівській центральній районній лікарні, міській лікарні Чорноморська, Одеському обласному медичному клінічному центрі та Одеській міській лікарні №1.

За словами директорки департаменту, роглядають питання отримання ліцензії для постачі кисню Одеським припортовим заводом до лікарень міста та області.

Також для медичних закладів області закуплять кисневі концентратори, а у 29-х лікарнях другої хвилі планують збільшити кількість ліжкок з централізованим постачанням кисню, додала директорка.

Читайте також

На початок