"Вони пішли у той бій": у Полтаві прощалися із загиблими Сергієм Матвієнком та Андрієм Баташевим

"Вони пішли у той бій": у Полтаві прощалися із загиблими Сергієм Матвієнком та Андрієм Баташевим

Загинули Сергій Матвієнко та Андрій Баташев
Прощання у Свято-Успенському соборі. Фото: Суспільне Полтава

Заупокійну молитву за загиблими військовослужбовцями провели у Свято-Успенському соборі в Полтаві. Прощалися із полеглими військовослужбовцями Сергієм Матвієнком та Андрієм Баташевим.

30-річний старший солдат Сергій Матвієнко був гранатометником гірського-штурмового взводу, загинув 26 лютого 2024-го під час удару дронів у районі села Роботине Запорізької області, повідомив начальник групи морально-психологічного забезпечення міського терцентру комплектування Сергій Шкурупій.

"Дуже добра людина. Він завжди був спокійний, приходив до нас у піцерію. Знаєте, він навіть, коли приїжджав у відпустку, він таке враження, наче виконував свою роботу. Завжди спостерігав і все намагався контролювати, щоб усе було добре. Він ніколи не розслаблявся. Він був готовий іти до останнього. Якщо бити, то бити їх усіх", — згадує знайома Сергія Матвієнка Аріна Пузиревська.

Сергій із села Світлогірське Кобеляцької громади. У нього лишились дружина і мама, каже знайома Аріна Пузиревська.

Прощаються з двома воїнами, які полягли під час захисту України
Портрет Сергія Матвієнка. Фото: Суспільне Полтава

49-річний солдат Андрій Баташев жив у селі Рунівщина Новоселівської громади. Туди приїхав з мамою із Запорізької області, каже їхня знайома Галина Чередніченко.

"Вони приїхали, коли почалася війна і почали російські (військові – ред.) наступати, вони звідти поїхали. Із-під Мелітополя, селище Веселе. Мама, а потім слідом і він приїхав, бо не захотів там жити в окупації. Дуже відповідальний такий, любив життя, все переживав. Відразу пройшов комісію у військкоматі і чекав повістку, він хотів іти захищати свою батьківщину. Дуже чесний, справедливий, у селі його всі полюбили", — пригадує знайома Андрія Баташева Галина Чередніченко.

У Полтаві прощаються з воїнами, які полягли під час захисту України
Рідні Сергія Матвієнка біля труни з його тілом. Фото: Суспільне Полтава

Андрій був стрільцем-помічником гранатометника. Загинув 18 лютого 2024-го біля села Синьківка Куп’янського району на Харківщині, додав Сергій Шкурупій. У воїна лишились мама і син, каже Галина Науменко.

"Він провоював, мабуть, не так і багато – декілька місяців всього лише. Його послали під Куп’янськ і там він загинув, бо там гинуть всі, як він казав своїй мамі під час останнього свого дзвінка. Що перед цим послали велику кількість хлопців, а повернулось декілька людей. Каже: «Наша черга наступна. І ото вони пішли у той бій, і з нього він уже не повернувся", — розповіла знайома Андрія Баташева Галина Науменко.

У Полтаві прощаються з двома воїнами
Портрет Андрія Баташева. Фото: Суспільне Полтава

Андрія Баташева поховали у селі Рунівщина Новоселівської громади, а Сергія Матвієнка – у селі Затурине біля Полтави.Це сталося неподалік села Синьківка Куп’янського району на Харківщині. Чоловікові було 49 років. Про це Суспільному повідомив начальник групи морально-психологічного забезпечення міського терцентру комплектування Сергій Шкурупій.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок