ЄС ще на рік продовжив санкції проти Білорусі

ЄС ще на рік продовжив санкції проти Білорусі

ЄС ще на рік продовжив санкції проти Білорусі
. Президент Білорусі Олександо Лукашенко. Фото: AP

У Європейському союзі вирішили продовжити санкції проти Білорусі ще на рік — до кінця 28 лютого 2025 року.

Про це повідомили на сайті Євроради.

Зазначається, що рішення ухвалили на основі щорічного перегляду обмежень. З серпня 2020 року ЄС запровадив кілька послідовних раундів індивідуальних і секторальних санкцій щодо осіб, відповідальних за внутрішні репресії та порушення прав людини у Білорусі.

Додаткові обмежувальні заходи були вжиті проти режиму Білорусі та осіб, причетних до підтримки повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Санкції передбачають заморожування фінансових активів, фізичним особам заборонено подорожі до Європейського союзу. Обмеження охоплюють 233 людини, включаючи Олександра Лукашенка, його оточення, та 37 установ.

Окрім цього, Білорусь залишається об'єктом цільових економічних санкцій, включно з обмеженнями у фінансовому секторі, торгівлі, товарах подвійного призначення, технологіях і телекомунікаціях, енергетиці, транспорті.

Що відомо про санкції ЄС проти Росії

У лютому 2023 року країни ЄС ухвалили 10 пакет санкцій проти Росії. Обмеження запровадили проти 121 російської фізичної та юридичної особи, зокрема трьох банків, Міноборони та Служби зовнішньої розвідки РФ.

21 червня 2023 року Єврокомісія погодила 11 пакет санкцій проти Росії, який включає заходи, спрямовані на протидію обходу обмежень.

18 грудня 2023 року Рада Європейського союзу схвалила дванадцятий пакет економічних та індивідуальних обмежувальних заходів у зв'язку з продовженням війни Росії проти України.

На початок