На Запоріжжі попрощалися із курсантами, що загинули у авіакатастрофі на Харківщині

На Запоріжжі попрощалися із курсантами, що загинули у авіакатастрофі на Харківщині

На Запоріжжі попрощалися із курсантами, що загинули у авіакатастрофі на Харківщині
.

7 жовтня в Мелітопольському Будинку офіцерів відбулася церемонія прощання із загиблими в авіакатастрофі 25 вересня курсантами Харківського національного університету Повітряних сил Євгеном Скоробогатьком із села Терпіння Мелітопольського району та мелітопольцем Олександром Скочковим.

Нагадаємо, що батько Олександра Ігор Скочков загинув 6 років тому у збитому терористами над Луганщиною літаку Іл.-76. На церемонії прощання з курсантами були присутні однокурсники загиблих, військові з інших підрозділів, представники Національної поліції, ДСНС, родичі, друзі та небайдужі мелітопольці. Всі присутні дотримувалися маскового режиму. Церемонію супроводжував військовий оркестр 55-ї окремої артбригади. Вчителька Євгена Скоробагатька згадує, що він з дитинства мріяв стати військовим льотчиком.

На Запоріжжі попрощалися із курсантами, що загибли у авіакатастрофі на Харківщині

"Тоді 14-річним хлопчиком він мріяв про небо. Два роки тому він приходив до школи. Прийшов у формі разом зі своїм спів службовцем, теж курсантом Мелітополя. І вони проводили профорієнтацію в школі. Були в 11 класі, й він так натхненно розповідав про те, що це за професія. Казав, це професія для справжніх чоловіків. Хочете такими бути? Ідіть навчатися на пілота", - Людмила Лисенко, вчителька терпінівського колегіуму "Джерело".

Про загиблого студента Олександра Скочкова згадують курсанти Харківського національного університету Повітряних сил:"Олександр був завжди позитивною людиною. Він був зі мною в групі навчався з початку. Потім перевівся. За ці півтора року, які він зі мною вчився. Я можу сказати, що це був один з найвеселіших людей котрих я тільки знав. Завжди посміхався. Завжди міг допомогти у складну хвилину", - говорить Станіслав Тимошенко, курсант Харківського Національного університету повітряних сил ім. І.Кожедуба.

На Запоріжжі попрощалися із курсантами, що загибли у авіакатастрофі на Харківщині

Після церемонії прощання із загиблими присутні проводили процесію з трунами на цвинтар, де їх відспівав священик Православної Церкви України. На честь загиблих тричі пролунав військовий салют.

Нагадаємо, ввечері 25 вересня поблизу Чугуєва на Харківщині під час заходу на посадку розбився військовий літак АН-26. На борту перебували 7 офіцерів - членів екіпажу і 20 курсантів Університету Повітряних сил ім. Кожедуба. З 27 осіб, які були на борту, вижив лише один – курсант В’ячеслав Золочевський.

На початок