Влада Італії продовжила надзвичайний стан і збільшила штрафи за нехтування масками

Влада Італії продовжила надзвичайний стан і збільшила штрафи за нехтування масками

Оновлено
Влада Італії продовжила надзвичайний стан і збільшила штрафи за нехтування масками
. EPA, via Shutterstock

Італійський уряд продовжив надзвичайний стан до 31 січня і запровадив обов’язкове носіння медичної маски навіть на відкритому повітрі, збільшивши максимальний штраф за відсутність маски до 1000 євро.

Як пише італійське агентство Ansa, рада міністрів своєю постановою продовжила надзвичайний стан до 31 січня 2021 року і затвердила правило, яке розширює карантинні обмеження, як мінімум, до 15 жовтня.

Як повідомляє The Local, схвалена урядом постанова зобов’яже носити маски на території Італії в будь-який час доби та в усіх частинах країни. Відповідно до її тексту, італійці повинні користуватися масками кожного разу, коли виходять за межі власного дому та використовувати її "навіть на відкритому повітрі, якщо перебувають поруч з іншими людьми, які не належать до однієї родини".

Окрім того, уряд збільшив максимальну суму штрафу за нехтування медичними масками з 400 до 1000 євро, при цьому в окремих регіонах місцева влада запровадила ще вищі штрафи. Також підприємства, які не дотримуються карантинних обмежень у своїх приміщеннях, можуть оштрафувати та зачинити на термін до 30 днів.

При цьому діти віком до шести років та люди з особливими потребами не повинні користуватися масками. Обмеження також не поширюються на осіб, які проводять індивідуальне тренування на відритому повітрі.

До таких заходів влада вдалася через зростання кількості випадків COVID-19. Нове розпорядження набуде чинності 7 жовтня.

Що відомо

  • Раніше у ВООЗ повідомили, що коронавірусом могли інфікуватись до 10% населення планети.
  • 2 жовтня Мадрид перший з-поміж інших європейських столиць повернув частину раніше скасованих карантинних обмежень.
  • Кількість підтверджених діагнозів COVID-19 у світі перевищила 35 мільйонів.

На початок