Американську компанію звинувачують у незаконному наймані дітей для очищення м'ясопереробних підприємств

Американську компанію звинувачують у незаконному наймані дітей для очищення м'ясопереробних підприємств

ЗМІ
У США звинувачують компанію у незаконному наймі дітей на небезпечну роботу
. Ілюстративне фото: Shutterstock.com

Влада США звинуватила санітарну компанію в незаконному наймані щонайменше двох десятків дітей для очищення небезпечних м’ясопереробних підприємств.

Про це повідомляє Associated Press.

Міністерство праці звернулося до федерального судді з проханням заборонити працевлаштування неповнолітніх у компанію Fayette Janitorial Service LLC, заявивши, що, щонайменше четверо дітей все ще працювали на одній бійні штату Айова.

Закон США забороняє компаніям наймати людей молодше 18 років для роботи на м’ясопереробних підприємствах через пов’язану з цим небезпеку. Міністерство праці стверджує, що фірма використовувала неповнолітніх працівників у небезпечних умовах, де убивали тварин.

У юридичній документації департаменту детально описано важкі травми, які отримав один 14-річний підліток під час очищення стрічки пакувальної. Згідно із записами, компанія дізналася, що робітник був неповнолітнім після того, як дитина отримала травму, і все одно продовжувала наймати неповнолітніх.

Загалом компанія найняла понад 100 дітей на 13 м’ясокомбінатах. Вона сплатила понад 1,5 мільйона доларів штрафів. Після інциденту, багато фірм почали розривати контракти із компанією.

На початок