Посли ЄС погодили 13-й пакет санкцій проти РФ

Посли ЄС погодили 13-й пакет санкцій проти РФ

ЄС
Прапори ЄС. Фото: AP /Virginia Mayo

Посли Європейського союзу погодили 13-й пакет санкцій проти Росії.

Про це повідомили у головуванні Бельгії в Раді ЄС.

"Посли ЄС щойно погодили принципово 13-й пакет санкцій у рамках агресії Росії проти України. Цей пакет є одним із найширших, затверджених ЄС. Він пройде письмову процедуру та буде офіційно затверджений 24 лютого", — зазначили у головуванні Бельгії в Раді ЄС.

Президентка ЄК Урсула фон дер Ляєн привітала ухвалення 13-го пакета санкцій проти Росії.

"Ми повинні продовжувати послаблювати військову машину Путіна. Маючи загалом 2000 записів, ми чинимо високий тиск на Кремль. Ми також скорочуємо доступ Росії до безпілотників", — написала вона.

Раніше про погодження пакета санкцій повідомив кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк.

"Посли ЄС щойно дали зелене світло 13-му пакету санкцій проти Росії. Має бути опубліковано якраз до річниці 24 лютого", — написав він у Твіттер.

Що відомо про санкції ЄС проти Росії

У лютому 2023 року країни ЄС ухвалили 10 пакет санкцій проти Росії. Обмеження запровадили проти 121 російської фізичної та юридичної особи, зокрема трьох банків, Міноборони та Служби зовнішньої розвідки РФ.

21 червня 2023 року Єврокомісія погодила 11 пакет санкцій проти Росії, який включає заходи, спрямовані на протидію обходу обмежень.

18 грудня 2023 року Рада Європейського союзу схвалила дванадцятий пакет економічних та індивідуальних обмежувальних заходів у зв'язку з продовженням війни Росії проти України.

На початок