13 українських військових відправили на лікування до Німеччини

13 українських військових відправили на лікування до Німеччини

13 українських військових відправили на лікування до Німеччини
. Суспільне/Дар'я Коваль

Німеччина візьме на лікування 13 українських військовослужбовців. З Кельну до України за ними відправили спеціальний медичний літак. Він має вилетіти з аеропорту "Бориспіль" приблизно о 16:30.

Про це повідомила кореспондентка Суспільного Дар'я Коваль. Серед військових є з тяжкими пораненнями. До аеропорту їх призвели із військового шпиталю. Родичів із військовими не відправляють через пандемію коронавірусу.

13 українских військових відправляють на лікування до Німеччини
13 українских військових відправляють на лікування до Німеччини. Суспільне/Дар'я Коваль

Медична служба Бундесверу також опублікувала фотографії з аеропорту "Бориспіль", куди привезли поранених з військового шпиталю. Щодо характеру травм, у 90% випадках ідеться про ураження рук та ніг. Термін лікування від пів року до року. "Це не свіжі поранення, але які потребують довготривалого лікування", – зазначив Ігор Хоменко, начальник медичної служби ЗСУ.

У Військово-повітряних сил Німеччини підтвердили, що заберуть 13 українських бійців на лікування.

"Спільно з медичною службою Бундесверу ми доставляємо поранених з України до Німеччини для подальшого лікування. Літак А310 вилетів з Кельна в сторону Києва. Ми очікуємо його повернення сьогодні ввечері з 13 пацієнтами на борту. З 2010 року ми підтримуємо гуманітарну допомогу для України", - йдеться в повідомленні.

Це вже вдесяте відправляють українців. За весь час вилікувалися 101 військовослужбовець, четверо ще проходять лікування.

На початок