Зеленський звільнив Абромавичуса з посади гендиректора "Укроборонпрому"

Зеленський звільнив Абромавичуса з посади гендиректора "Укроборонпрому"

Зеленський звільнив Абромавичуса з посади гендиректора "Укроборонпрому"
.

Президент Володимир Зеленський звільнив Айвараса Абромавичуса з посади генерального директора державного концерну "Укроборонпром". Він очолював "Укроборонпром" з серпня 2019.

Відповідний указ опубліковано пресслужбою Офісу президента.

Іншим указом Володимир Зеленський призначив виконуючим обов'язків директора "Укроборонпрому" Ігоря Фоменка, який раніше був заступником гендиректора "Укроборонпрому" з бронетанкової, радіолокаційної та спеціальної техніки. До призначення в "Укроборонпром" Ігор Фоменко обіймав керівні посади на Луганському патронному заводі, у Холдинговій компанії АвтоКрАЗ, Corum Group, ICDI Group.

Заступник гендиректора ДК "Укроборонпром" з питань взаємодії з органами державної влади Мустафа Найєм повідомив Суспільному, що указом від 6 жовтня президент задовольнив заяву на звільнення, яку Абромавичус написав ще декілька місяців тому.

Айварас Абромавичув очолив "Укроборонпром" 30 серпня 2019 року. Про свої наміри звільнити посаду він вперше повідомив після зустрічі з президентом 29 липня 2020 року.

Що відомо

  • У 2019 році у Верховній Раді було зареєстровано законопроєкт №10248 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо запровадження принципів прозорості та публічності у сфері формування та реалізації державної військово-промислової політики", який передбачав можливість ліквідації "Укроборонпрому".
  • Серед його ініціаторів були Сергій Пашинський, Іван Вінник, Тетяна Чорновол, Вадим Кривенко, Андрій Левус, Андрій Тетерук та Юрій Береза.
  • Зрештою Рада відхилила законопроєкт та зняла його з розгляду.
  • Наприкінці січня президент Зеленський звільнив виконавчого директора Нафтогазу Юрія Вітренка з посади члена наглядової ради "Укроборонпрому".
  • "Укроборонпром" в умовах карантину запровадив на 17 підприємствах режим повного або часткового простою.
  • Заступник генерального директора "Укроборонпрому" Мустафа Найєм розповів, що держконцерн планують ліквідувати, а на базі його підприємств створять кілька спеціалізованих корпорацій.
На початок