Школярів Черкащини навчають за допомогою LEGO

Школярів Черкащини навчають за допомогою LEGO

Школярів Черкащини навчають за допомогою LEGO
.

Три місяці у школах Черкащини учнів початкових класів навчають за допомогою наборів LEGO Play Box. Їх заклади освіти отримали дев’ятого жовтня, – розповів Суспільному директор департаменту освіти і науки області Валерій Данилевський. З його слів, школи Черкащини безкоштовно отримали 824 таких набори за меморандумом між Міністерством освіти України та The LEGO Foundation.

Урок "Я досліджую світ" у 1-В починається з руханки. Її вчителька початкових класів Світлана Корсакевич проводить, використовуючи лего-цеглинки. Так, зі слів педагогині, урізноманітнюють уроки за принципами "Нової української школи": "В тому році у мене був 4-й клас. Я трішки з ними пробувала виконувати різні вправи. В цьому році ми вже більш активніше, ефективніше застосовуємо лего. Тому, що дітки маленькі. І вони навчаються з допомогою гри ".

Потім діти виконують ще одне завдання із лего-цеглинками. Складають із них послідовність пір року. Таке завдання, зі слів вчительки, розвиває логіку та навчає дітей творчо мислити.

"Лего дуже допомагає у роботі. Дітям це цікаво. Вони з більшим задоволенням у формі гри виконують різні завдання", - каже Світлана Корсакевич.

Під час уроку математики у 1-Б, аби вивчити склад числа, вчителька пропонує дітям за допомогою кубиків порахувати скільки у класі дівчаток і хлопчиків. Загалом, з лего можна давати дітям необмежену кількість завдань, – розповідає вчителька початкових класів Алла Кочевська: "Сьогодні у нас була на першому уроці тема космос. Там за допомогою лего-систем ми викладали слова «космос», «ракета», «планета», тобто відповідно вчилися читати".

Вчителька додає, що лего використовують на всіх уроках.

Що робили впродовж дня сьогодні розповідає школяр Гліб Панасюк: "Ми робили сьогодні в кого день народження літом, в кого весною. В кого зимою ".

Тим часом у 1-А учні з лего-наборів складають слова, а також вчаться запам’ятовувати фігури.

Такі завдання, каже вчителька початкових класів Ольга Литвин, розвивають у дітей оперативну пам'ять: "Урізноманітнюють,зацікавлюють, скоординовують, організовують, добавляють якийсь креатив. От ми будували башту і скільки груп – стільки варіантів побудови цієї башти".

Ці набори лего отримали усі учні початкової ланки ліцею, – розповідає директорка закладу Софія Гнідая. Кубики купували за державні гроші.

"У нас є в цьому році три перших класи. Два працюють за програмою «На крилах успіху» один «Нова українська школа». Усі діти забезпечені стовідсотково. Це перша реформа в освіті «Нова українська школа», яка підкріплена ще й фінансово", - додає Софія Гнідая.

На початок