Польські фермери заблокували рух вантажівок на пункті пропуску "Устилуг — Зосин"

Польські фермери заблокували рух вантажівок на пункті пропуску "Устилуг — Зосин"

12 лютого перед пунктом пропуску "Устилуг — Зосин" з польського боку кордону розпочалася раніше анонсована акція протесту польських фермерів.

Рух вантажівок заблоковано з 10:10, повідомили у Держприкордонслужбі.

За даними прикордонників, протестувальники мають намір пропускати по 3 вантажівки на годину. Легкові автомобілі, автобуси, транспортні засоби з гуманітарною допомогою, а також транспортні засоби до 3,5 тонни в обох напрямках будуть оформлятись у звичайному режимі.

Також 12 лютого польські фермери заблокували рух на пункті пропуску "Долгобичув-Угринів". На "Шегині-Медика", де раніше призупинили протест, поновили блокаду.

Що відомо про блокування польсько-українського кордону

У Польщі фермери 9 лютого розпочали загальнонаціональний страйк. Акція протесту триватиме щонайменше до 10 березня.

Під час перемовин в Міністерстві сільського господарства президент Національної ради сільськогосподарських палат Віктор Шмулевич заявив, що всі фермери згодні з трьома основними вимогами: вони не хочуть впровадження Green Deal, імпорту сільськогосподарської продукції з України та вимагають підтримки тваринництва.

Станом на ранок 10 лютого польські фермери блокували роботу трьох пунктів пропуску на кордоні з Україною: "Ягодин-Дорогуськ", "Рава-Руська-Гребенне" та "Шегині — Медика". Цього ж дня, об 11:30, завершився протест перед пунктом пропуску "Шегині-Медика". Рух вантажівок відновлений.

З 12 лютого учасники акції протесту також обіцяють заблокувати рух вантажівок на пункті пропуску "Зосин-Устилуг".

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільне Луцьк.

На початок