Ілон Маск заявив, що SpaceX прямо чи опосередковано не продавала Starlink Росії

Ілон Маск заявив, що SpaceX прямо чи опосередковано не продавала Starlink Росії

Ілон Маск заявив, що SpaceX прямо чи опосередковано не продавала Starlinks Росії
. Starlink. Ілюстративне фото: Getty Images

Американський мільярдер, власник компанії SpaceX Ілон Маск заявив, що SpaceX прямо чи опосередковано не продавала системи супутникового зв'язку Starlink Росії.

Про це Маск написав у своїй соцмережі Х (колишній Твіттер).

"У ряді неправдивих новин стверджується, що SpaceX продає Росії термінали Starlink. Це категорична неправда. Наскільки нам відомо, Starlink не продавалися прямо чи опосередковано Росії", — написав Ілон Маск.

Раніше цього дня у Головному управлінні розвідки Міноборони підтвердили інформацію стосовно використання російськими окупантами систем супутникового зв'язку Starlink на фронті.

"Радіоперехоплення розмови загарбників свідчить, що для налагодження доступу до інтернету термінали Starlink встановили, наприклад, у підрозділах 83 ОДШБр ЗС РФ", — зазначили в ГУР.

Як вказали у відомстві, російська 83 десантно-штурмова бригада діє у Донецькій області поблизу Кліщіївки та Андріївки.

Перед тим представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов у коментарі РБК-Україна заявив, що масштаб використання росіянами терміналів Starlink на війні зростає.

Раніше у компанії SpaceX Ілона Маска заявляли, що не ведуть жодних справ з російським урядом чи армією, а також не працюють на території РФ.

"SpaceX ніколи не продавала Starlink у Росії, а також не відправляла обладнання в Росію. Якщо російські магазини стверджують, що продають Starlink для обслуговування у цій державі, вони обманюють своїх клієнтів", — наголосили в компанії.

На початок