У Луцькому районі скасували карантин, який діяв через пташиний грип

У Луцькому районі скасували карантин, який діяв через пташиний грип

9 лютого 2024 року в Луцькому районі скасували карантин, який був оголошений через пташиний грип у курей в одному із домогосподарств в місті Рожище.

Як повідомили в Держпродспоживслужбі області, таке рішення ухвалили через відсутність нових випадків про захворювання чи загибель птиці.

За майже три тижні, відколи діяв карантин, у Волинській та Львівській лабораторіях було зроблено понад 1660 аналізів, усі результати досліджень – від’ємні, РНК вірусу пташиного грипу (типу А) не виявлено.

Попри скасування карантину, власникам птиці надалі радять утримувати домашню птицю у закритих приміщеннях.

В області посилять контроль при переміщенні птиці та продукції з неї, додали у Держпродспоживслужбі. Також перевірятимуть документи при їх надходженні в господарства та ринки.

Що відомо про випадок пташиного грипу на Волині

19 січня на Волині вперше зафіксували високопатогенний пташиний грип. У Луцькому районі оголосили карантин, бо в одному з особистих господарств у місті Рожище загинули дві курки.

Після підтвердження хвороби у загиблої птиці фахівці встановили буферну зону захисту радіусом три кілометри — це територія навколо обійстя, де зафіксований пташиний грип, яка включає ще місто Рожище та село Олександрівка Копачівської громади. Також була визначена зона спостереження радіусом десять кілометрів.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок