Гасити пожежі на Луганщині поїхала третя сотня харківських рятувальників

Гасити пожежі на Луганщині поїхала третя сотня харківських рятувальників

Гасити пожежі на Луганщині поїхала третя сотня харківських рятувальників
. Держслужба з надзвичайних ситуацій

Рятувальники з Харківщини четвертий день допомагають гасити численні пожежі у Луганській області. Там залишаються 25 автоцистерн, людей міняють щодоби.

Про це Суспільному розповів речник рятувальників Харківщини Ігор Лупандін.

Вранці 3 жовтня відбулась чергова ротація: попередню сотню пожежників з Харківської області змінила нова, вже третя сотня.

"Наша техніка залишається на місці, працює. Автобусами веземо рятувальників до Луганської області, звідти ж автобусами забираємо тих, хто вже відстояв добу", – говорить Лупандін.

За повідомленням Держслужби надзвичайних ситуацій, з 30 вересня під час гасіння пожеж на Луганщині були травмовані троє рятувальників. Лупандін каже, харківських пожежників серед постраждалих немає.

У Луганській області продовжується ліквідація 15 пожеж. Станом на 8:00 найбільш масштабна з них – поблизу с. Боровеньки, там палають 400 гектарів лісу. Вогонь йде у бік чотирьох селищ, була оголошена евакуація людей.

Загальна площа, яку пройшов вогонь за три доби, склала понад 20 тисяч гектарів. За даними ДСНС, знайдені тіла сімох загиблих, 18 людей травмовані. Четверо людей вважаються зниклими безвісти.

Що відомо

  • Десятки пожеж спалахнули у Луганській області 30 вересня та 1 жовтня. Найскладніша ситуація, за даними ДСНС, уздовж лінії розмежування: на території Станично-Луганського, Новоайдарського, Сєвєродонецького районів, де до зони ураження потрапили 32 населених пункти.
  • Перші 20 пожежних машин та сотня рятувальників з Харківщини виїхали до Луганської області ввечері 30 вересня.
  • Харківські волонтери оголосили збір допомоги для погорільців з Луганської області. Теплий одяг, продукти та ліки містяни несуть до намету "Все для перемоги" на майдані Свободи.
На початок