В Україні повідомили про підозру 16 "депутатам рад муніципальних округів ЛНР"

В Україні повідомили про підозру 16 "депутатам рад муніципальних округів ЛНР"

Депутати муніципальних округів ЛНР отримали підозру
. Фото: Прокуратура Луганщини

16 жителів Луганщини, підозрюють у співпраці з російськими окупантами.Торік влітку вони зареєструвались кандидатами в "депутати рад муніципальних округів ЛНР", а після псевдовиборів отримали посади в органах окупаційної влади. Їм загрожує до десяти років ув'язнення.

Про це повідомила прокуратура Луганщини.

"Колишні держслужбовці, старости сіл, директори та вчителі шкіл, працівники лісництв стали представниками партій "Єдина Росія" та "Ліберально-демократична партія Росії", — йдеться у повідомленні прокуратури.

За даними обласної прокуратури, одну з підозрюваних призначили "Головою муніципального утворення Білокуракинський муніципальний округ ЛНР", а ще трьох — "Головами рад Новоайдарського, Міловського та Новопсковського муніципальних округів ЛНР", інших двох ‒ "заступниками".

"Ще двоє очолили "постійні комісії з бюджетної, фінансової, податкової та майнової політики ради Новопсковського муніципального округу та соціальної політики, справ молоді та господарства ради Біловодського муніципального округу ЛНР",

У прокуратурі розповіли, ще про чотирьох підозрюваних, які увійшли до складу "рад Новопсковського, Біловодського та Старобільського муніципальних округів лнр", інші четверо ‒ "рад міських округів Лисичанська, Первомайська та Сєвєродонецька ЛНР".

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок