Федоров заявив про рекордну кількість користувачів у "Дії" під час відбору на Євробачення

Федоров заявив про рекордну кількість користувачів у "Дії" під час відбору на Євробачення

Дія, Євробачення
. Фото: Суспільне

Сьогодні, 3 лютого, була рекордна кількість користувачів у "Дії" за всю історію проєкту. Замість 800 запитів за секунду, як було під час голосування торік, цього року — 15 000 запитів.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"Порівняно з минулим роком ми збільшили потужності в 5 разів (а запитів надійшло більше у 20 разів). І тому виникла величезна черга. Перепрошую за цю ситуацію", — написав міністр.

Він зазначив, що у відомстві зроблять детальний розбір, аналіз та впровадять організаційні зміни, щоб "бути готовими до схожих хвиль трафіку".

"Пройдемо, пофіксимо, вийдемо на наступний рівень. Ситуація вже стабілізується, а за декілька годин усе запрацює на повну, та всі охочі зараз, уночі й завтра протягом дня зможуть проголосувати", — підсумував Федоров.

Що цьому передувало

Під час голосування на національному відборі Євробачення 2024 від України можна обрати представника у застосунку "Дія". Проте через великий трафік та навантаження на сервер — виникли проблеми та збій.

Протягом тривалого часу багато українців не могли проголосувати за улюблений номер. Через це було прийняте рішення продовжити голосування та провести додатковий етер 4 лютого. Тож, оголошення результатів відбуватиметься у прямому етері на Суспільне Культура, на офіційних каналах Суспільного та на Youtube-каналі "Євробачення Україна".

  • 4 лютого, о 15:15 розпочнеться повтор фінального концерту Національного відбору на "Євробачення".
  • о 19:05 голосування буде закрито. Розпочнеться прямий етер.

На початок