Хто очолить рідне місто Зеленського. Мером Кривого Рогу хочуть стати 8 кандидатів: досьє

Хто очолить рідне місто Зеленського. Мером Кривого Рогу хочуть стати 8 кандидатів: досьє

Хто очолить рідне місто Зеленського. Мером Кривого Рогу хочуть стати 8 кандидатів: досьє
. Суспільне. Дніпро

На посаду міського голови Кривого Рогу на найближчих місцевих виборах претендує 8 кандидатів. Інформацію про таку кількість зареєстрованих претендентів станом на 2 жовтня оприлюднила ЦВК.

Суспільне зібрало досьє на кожного з них (подаємо в алфавітному порядку).

Інформація доповнюватиметься.

Ольга Бабенко

Мером Кривого Рогу хочуть стати 8 кандидатів: хто вони
Ольга Бабенко. https://www.facebook.com/

Балотується від партії ВО «Батьківщина. Свою кандидатуру зареєструвала 24 вересня.

Загальні відомості

Народилася 1973 року в Кривому Розі. Освіта вища. За даними з автобіографії на офіційному сайті кандидатки, здобула вищу освіту в Криворізькому технічному університеті за спеціальністю «Технологія машинобудування». Директорка з інвестицій будівельної компанії ТОВ «СУ-7».

Політична діяльність

З 2009 року – членкиня партії ВО «Батьківщина».

З листопада 2015 року – депутатка Криворізької міськради, керівниця депутатської групи ВО «Батьківщина», а також керівниця громадської організації «За рідне місто».

Погляди та скандали

Станом на 2020 рік є членом партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина".

У травня 2017 року Криворізька міська виборча комісія ухвалила рішення звернутись до керівних органів партій ВО “Батьківщина” щодо відкликання низки депутатів міської ради Кривого Рогу, у тому числі Ольги Бабенко.

За інформацією Громадянської мережі ОПОРА, 18 листопада 2015 року фракція ВО «Батьківщина» у Криворізькій міській раді була розпущена рішенням президії політради партії. ВО«Батьківщина» оголосила про зняття про зняття з посади голови Криворізької міської організації партії Ольги Бабенко та розпуск бюро міської організації. Було оголошено також, що всіх депутатів, обраних від «Батьківщини», зокрема Ольгу Бабенко, виключають із партії. Причиною виключення депутатів стала їхня участь у засіданні міськради до встановлення остаточних результатів виборів міського голови Кривого Рогу та визнання ними переможцем другого туру висуванця від “Опозиційного блоку” Юрія Вілкула.

Процедура відкликання депутатів завершено не було.

Згодом Ольга Бабенко стала довіреною особою лідера партії «Батьківщина» кандидата в президенти України Юлії Тимошенко на виборах 2019 року.

Майно та активи

Відповідно до декларації за 2019 рік, має у власності будинок (499 кв. м) та дві квартири (92,4 та 59.8 кв. м), а також дві земельні ділянки (1 тис. та 557 кв.м) в Кривому Розі. Володіє автомобілем Мерседес 2015 року випуску вартістю 2,5 млн грн.

За 2019 рік задекларувала понад 180 тис. грн доходу, отриманого як заробітна плата в компанії ТОВ «СУ-7». Також вказала в декларації готівкові кошти – 50 тис. дол. США та 80 тис. євро.

Інше

Заміжня, має дорослу доньку.

Олег Бондар

(Фото кандидата у відкритому доступі відсутнє)

Балотується як самовисуванець. Свою кандидатуру зареєстрував 23 вересня.

Загальні відомості

Народився 1964 року в селищі Ульянівка Кропивницької області. Освіта вища. Фізична особа – підприємець.

Політична діяльність

Є інформація, що Олег Бондар був помічником народного депутата Володимира Мовчана (депутат 4-го скликання від Народно-демократичної партії), а на президентських виборах 2014-го був довіреною особою кандидата в президенти Анатолія Гриценка.

Погляди та скандали

Станом на 2020 рік безпартійний.

Майно та активи

У відкритому доступі немає декларації кандидата.

Юрій Вілкул

Мером Кривого Рогу хочуть стати 8 кандидатів: хто вони
Юрій Вілкул. https://www.facebook.com/

Балотується від партії «Блок Вілкула «Українська перспектива». Свою кандидатуру зареєстрував 23 вересня.

Загальні відомості

Народився 1949 року в Кривому Розі. Навчався у Криворізькому гірничорудному інституті, за спеціальністю «Технологія і комплексна механізація підземної розробки родовищ корисних копалин». Працював токарем на Криворізькому заводі гірничошахтного обладнання «Комуніст», науковим співробітником, проректором і ректором Криворізького технічного університету.

Чинний Криворізький міський голова.

Політична діяльність

2006-2010 – голова Дніпропетровської обласної ради V скликання. Був обраний від Партії регіонів.

Двічі обирався міським головою Кривого Рогу – 2010 та 2015 року.

Погляди та скандали

Станом на 2020 рік є членом партії «Блок Вілкула «Українська перспектива», заснованої його сином Олександром Вілкулом.

На минулих місцевих виборах опинився в центрі скандалу, пов'язаного з обранням на посаду мера Кривого Рогу. 15 листопада 2015 року відбувся другий тур виборів міського голови Кривого Рогу, переможцем якого Юрія Вілкула оголосили переможцем. Він набрав 49,3%, що було на 752 голосів виборців більше, ніж у його опонента Юрія Милобога з «Самопомочі», який отримав 48,8% голосів виборців. Представники «Самопомочі» заявили, що на низці виборчих дільниць відбулися масові порушення і результати голосування були викривлені.

Після масових протестів оголошення переможцем Вілкула відклали. Наприкінці 2015 року вирішили провести дочасні вибори мера Кривого Рогу 27 березня 2016 року. На початку 2016-го Вілкул зберіг своє мерське крісло, вигравши вибори в першому турі.

Майно та активи

Відповідно до декларації за 2019 рік, Юрій Вілкул має у власності дві квартири (123,1 кв. м, 74,5 кв. м) у Дніпрі та Алушті, а також гараж в Алушті. Дружина Вілкула Валентина володіє будинком (255,4 кв. м) у Кривому Розі, земельною ділянкою (800 кв. м) у Східниці Львівської області, садова ділянка (400 кв. м) у Кривому Розі. Ще низка об'єктів, зокрема квартири, записані на Тетяну Михаленко, імовірно, доньку.

Дружина Вілкула володіє автомобілем Тойота 2006 року випуску вартістю понад 2,7 млн грн, а також причепом.

За 2019 рік Вілкул задекларував понад 0,5 млн грн зарплати, 124,5 тис. грн пенсії, а також 40 тис. грн процентів від банківських вкладів. На банківських рахунках він має понад 130 тис. дол. США, 8,7 тис. євро, понад 350 тис. грн, готівкою – понад 2 млн грн.

У своїй декларації Юрій Вілкул також вказав кілька винаходів.

Інше

Одружений, має сина-політика Олександра та доньку.

Президент Академії гірничих наук України.

Артем Коломоєць

Мером Кривого Рогу хочуть стати 8 кандидатів: хто вони
Артем Коломоєць. https://www.facebook.com/

Балотується від партії «За майбутнє». Свою кандидатуру зареєстрував 24 вересня.

Загальні відомості

Народився 1992 року в Дніпрі. Освіта вища. Директор ТОВ "СТАЛЬ УКРАЇНА".

Політична діяльність

Є депутатом міської ради Кривого Рогу від «Опозиційного блоку».

Погляди та скандали

Станом на 2020 рік безпартійний.

Майно та активи

Відповідно до декларації за 2019 рік, є власником двох квартир (75,63 та 69,86 кв. м), нежитлового приміщення (44,6 кв.м) та двох земельних ділянок (990 та 1 тис. кв.м) в Кривому Розі.

За 2019 рік задекларував понад 100 тисяч доходів у вигляді заробітної плати, а також два грошові подарунки – по 900 тис. грн.

Інше

Одружений, має доньку.

Юрій Милобог

Мером Кривого Рогу хочуть стати 8 кандидатів: хто вони
Юрій Милобог. https://www.facebook.com/

Балотується від партії «Сила людей». Свою кандидатуру зареєстрував 22 вересня.

Загальні відомості

Народився 1974 року в с. Нововолодимирівка Миколаївської області. За даними з автобіографії, навчався у Криворізькому державному педагогічному інституті за спеціальністю «Учитель біології та хімії». Доцент кафедри зоології та методики навчання у Криворізькому державному педагогічному університеті.

Політична діяльність

Є депутатом Криворізької міської ради від партії «Об’єднання Самопоміч». Позафракційний.

Погляди та скандали

Станом на 2020 рік безпартійний.

На минулих місцевих виборах Юрій Милобог балотувався в мери Кривого Рогу від партії «Об’єднання Самопоміч», тоді він ледь не переміг Юрія Вілкула від «Опозиційного блоку»: розрив складав 752 голоси, 48,8% проти 49,3%. Після протестів громадськості через обвинувачення влади у фальсифікаціях були призначені перевибори.

Однак Юрій Милобог відмовився бути кандидатом на перевиборах, а замість нього від «Самопомочі» висувається Семен Семенченко. Перевибори виграв Юрій Вілкул із результатом у понад 70%.

Пізніше «Самопоміч» заявила, що включила Юрія Милобога з партії через "ведення переговорів з «Опозиційним блоком»".

Майно та активи

Відповідно до декларації за 2019 рік, дружина Юрія Милобога Оксана має у власності будинок (603,4 кв. м) та квартиру (81,3 кв. м) в Кривому Розі, нежитлове приміщення (323 кв. м) у Кривому Розі, квартиру в Києві (95,1 кв.), а також дві земельні ділянки в Кам’янці на Дніпропетровщині та Кривому Розі (75378 та 966 кв. м).

У власності самого Милобога – два авто (легковик Nissan та вантажівка MERCEDES-BENZ), у його дружини – легковик BMW. За 2019 рік Юрій Миобог задекларував понад 700 тис. грн доходу від підприємництва та 52 тис. грн зарплати в педуніверситеті. Він також має понад 600 тис. дол. США та 1,5 млн грн готівкою. На банківських рахунках, за декларацією, у нього 60 тис. дол. США.

Інше

Одружений, має доньку й двох синів.

Костянтин Павлов

Мером Кривого Рогу хочуть стати 8 кандидатів: хто вони
Костянтин Павлов. http://opposition.com.ua/

Балотується від партії «Опозиційна платформа – За життя». Свою кандидатуру зареєстрував 24 вересня.

Загальні відомості

Народився 1973 року в Кривому Розі. Закінчив Міжрегіональну академію управління персоналом, де отримав спеціальність економіста. Потім закінчив Відкритий Міжнародний університет Великої Британії ЛІНК за спеціальністю «менеджер організацій». Працював на промислових підприємствах Кривого Рогу та заступником мера міста. Народний депутат України Верховної ради 7-го та 8-го скликань. Член депутатської фракції «Опозиційний блок».

Наразі є радником міського голови Кривого Рогу Юрія Вілкула.

Політична діяльність

2005 року вступив до Партії регіонів. 2006 і 2010 — обирався депутатом Дніпропетровської обласної ради від Партії регіонів і був очільником Криворізької міської організації Партії регіонів.

Двічі обирався до парламенту по округу №31 у Кривому Розі: 2012 – від Партії регіонів, 2014 – самовисуванець. У парламенті став членом депутатської фракції «Опозиційний блок».

2019 року балотувався на парламентських виборах до Верховної ради як самовисуванець. Програв вибори на окрузі №31, отримавши 25,96% підтримки.

Погляди та скандали

Станом на 2020 рік член партії «Опозиційна платформа – За життя».

18 січня 2018 року був одним з 36 депутатів Верховної ради України, що голосували проти Закону про визнання українського суверенітету над окупованими територіями Донецької та Луганської областей.

Майно та активи

Відповідно до декларації за 2019 рік, є власником будинку (241,2 кв. м), земельної ділянки (1544 кв. м) та гаража в с. Вільному Криворізького району, його дружина Олена – квартири (69,1 кв. м) у Кривому Розі. Подружжя декларує чотири цінних годинника різних марок. Костянтин Павлов користується авто Toyota 2013 року випуску, яким володіє його дружина.

За 2019 рік задекларував понад 0,5 млн грн грн зарплати та 300 тис. грн коштів, отриманих у зв’язку з виконанням депутатських повноважень. Має понад 400 тис. грн на банківських рахунках та понад 130 тис. грн готівкою, його дружина – понад 100 тис. дол. США та майже 15 тис. євро готівкою.

Інше

Одружений, має сина.

Павло Сухоцький

Мером Кривого Рогу хочуть стати 8 кандидатів: хто вони
Павло Сухоцький. https://www.facebook.com/

Балотується як самовисуванець. Свою кандидатуру зареєстрував 19 вересня.

Загальні відомості

Народився 1977 року в Феодосії (АР Крим). Освіта вища. Директор ТОВ "ТЦ Проспект".

Погляди та скандали

Станом на 2020 рік безпартійний.

У вересні 2010 року Павло Сухоцький, який раніше позиціонував себе як представника партії «Слуга народу», заявив, що відмовився від участі у місцевих виборах як висуванець партії через кадрові рішення президента Влодимира Зеленського. Він повідомив, що більше не є частиною президентської команди в Кривому Розі.

«Я вірю, що наш президент порядна і чесна людина. Однак, я категорично не згоден з його кадровим рішенням по нашому місту. Напевно, є вагомі причини, за якими наше рідне місто збираються передати під контроль великої корпорації. Але я не хочу бути до цього причетним, і тому прийняв єдине вірне для себе рішення – не балотуватися в депутати міської ради від партії «Слуга народу», – заявив Сухоцький.

20 і 21 вересня у Кривому Розі ГМ ОПОРА зафіксувала два білборди з написом «Павло Сухоцький. Підприємець. Кривий Ріг – це ми» без вихідних даних. Поліція зареєструвала заяви про можливе правопорушення.

Майно та активи

У відкритому доступі немає декларації кандидата за 2019 рік.

Дмитро Шевчик

Мером Кривого Рогу хочуть стати 8 кандидатів: хто вони
Дмитро Шевчик. https://www.facebook.com/

Балотується від партії «Слуга народу». Свою кандидатуру зареєстрував 22 вересня.

Загальні відомості

Народився 1977 року в Кривому Розі. Закінчив Київський економічний університет за спеціальністю «Маркетинг» та Київський національний університет ім. Тараса Шевченка за спеціальністю «Міжнародне право». Також отримав освіту в Міжнародному інституті менеджменту ЛІНК за спеціальністю «Управління діяльністю та змінами» та Національній академії державного управління при Президентові України за спеціальністю «Державне управління».

З 2003 року працював у ПАТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат» заступником генерального директора з комерційних питань. С 1 вересня 2015 року призначений генеральним директором ПАТ «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат» Групи Метінвест.

Політична діяльність

2006 року балотувався до Верховної ради від Блоку Литвина, але не пройшов.

У 2015 року став депутатом Дніпропетровської облради від "Опозиційного блоку". Член постійної комісії з питань підприємництва, переробної промисловості, торговельного та побутового обслуговування

Погляди та скандали

Станом на 2020 рік безпартійний.

21 вересня спостерігачі ГМ ОПОРА в Кривому Розі зафіксували розклеювання плакатів з портретом Дмитра Шевчика без вихідних даних. Була викликана поліція, написана заява про можливе правопорушення.

Майно та активи

За декларацією за 2019 рік, Дмитро Шевчик є власником двох квартир (184,1 та 81.58 кв. м) в Кривому Розі. Ще двома (31,5 та 36,4 кв. м) володіє його дружина Марина.

Він також має у власності два причепи. Автомобілем BMW 2015 року випуску володіє його дружина.

За 2019 рік Дмитро Шевчик задекларував понад 12 млн грн зарплати та понад 8 тис. грн страхових виплат. На рахунках сім'ї зберігається понад 1 млн грн, 700 тис. дол США, понад 250 тис. євро та 87,5 тис. угорських форинтів. Родина також має понад 100 тис. грн та 200 тис. дол. США готівкою.

Інше

Одружений, має трьох синів.

Що відомо

  • Центральна виборча комісія оголосила з 5 вересня 2020 року початок виборчого процесу місцевих виборів, призначених на 25 жовтня.
  • 15 липня Верховна рада ухвалила проєкт постанови про призначення на 25 жовтня чергових місцевих виборів депутатів обласних, Київської міської, районних у містах рад та мера Києва. Згідно з постановою, вибори депутатів Верховної ради АР Крим, депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на тимчасово окупованих територіях АР Крим, міста Севастополя, в окремих районах, містах, селищах і селах Донецької та Луганської областей не призначаються.

Читайте також

  • На посаду міського голови Дніпра претендує щонайменше 11 кандидатів: хто вони
  • У Дніпрі зареєстрували першого кандидата на посаду мера: що про нього відомо
  • Боротьба за міста-мільйонники: кого партії висунули в мери та які в них шанси на перемогу
  • Міськрада Дніпра на фініші каденції: дві третини депутатів за час роботи змінили фракції
  • 160 тис. грн застави за кандидатство в мери Дніпра. Скільки коштуватимуть вибори на Дніпропетровщині
  • На Дніпропетровщині «Опора» фіксує порушення виборчого законодавства, пов’язані з правилами агітації
  • На Дніпропетровщині кандидатам в депутати від 5 партій відмовили у реєстрації на виборах
На початок