Спецоперація ГУР: дрон атакував нафтопереробний завод у Санкт-Петербурзі — джерело

Спецоперація ГУР: дрон атакував нафтопереробний завод у Санкт-Петербурзі — джерело

Спецоперація ГУР: дрон атакував нафтопереробний завод у Санкт-Петербурзі — джерело
НПЗ "Невський мазут", Санкт-Петербург, Росія. Фото: Вікіпедія

Цієї ночі український дрон впав на території Невського нафтопереробного заводу у російському Санкт-Петербурзі. За цією операцією стоїть Головне управління розвідки Міноборони України, повідомило Суспільному джерело у спецслужбах.

Про падіння дрона на території нафтопереробного заводу "Невський мазут" в Санкт-Петербурзі повідомили російські телеграм-канали.

Як стало відомо від наших джерел, росіяни намагались збити український безпілотник з комплексу С-400, однак дрон все одно упав на території НПЗ “Невський мазут”.

"Збитий український безпілотник упав і пошкодив кілька цистерн нафтопереробного заводу на Глухоозерському шосе. На місце оперативно прибули екстрені служби. Близько 4:20 БПЛА намагалися збити на підльоті, за 60 км від Пітера — задіяли зенітний ракетний комплекс С-400", — пише телеграм-канал Mash.

За даними видання "Фонтанка", БПЛА підбили зенітно-ракетним комплексом С-400 над Колпіно о 4:20 за місцевим часом. Однак дрон продовжив політ і впав лише за півгодини на території заводу на Глухоозерському шосе (приблизно 20 кілометрів від Колпіна).

"За попередніми даними, серйозної пожежі не сталося, три порожні цистерни швидко загасили", — пише "Фонтанка".

Пізніше видання повідомило, що уламками безпілотника пошкодили припарковані на території "Невського мазуту" автомобілі.

Також газета зазначила, що аеропорт "Пулково" призупинив приймання і відправлення рейсів у період із 03:53 до 05:11 за місцевим часом.

У соцмережі також потрапило відео падіння дрона, зазняте на камери зовнішнього спостереження.

Раніше стало відомо, що фахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони України 30 січня здійснили кібератаку на сервер російського МО, який використовувався для спецзв'язку.

"У результаті кібератаки припинено обмін інформацією між підрозділами Міноборони РФ, які користувались вказаним розташованим у Москві сервером", — мовиться у повідомленні.

На початок