В окупованій Кирилівці розпочалася підготовка до проведення так званих "виборів" президента РФ — Малєєв

В окупованій Кирилівці розпочалася підготовка до проведення так званих "виборів" президента РФ — Малєєв

Вибори президента РФ на тимчасово окупованій території Запорізької області
Кирилівка, Запорізька область. Фото: Суспільне Запоріжжя

У тимчасово захопленій Кирилівській громаді, що в Мелітопольському районі на Запоріжжі окупанти розпочали підготовку до проведення так званих "виборів" президента РФ. Так, вчителів у школах змушують говорити дітям, аби ті нагадували батькам "правильно" голосувати на "виборах" президента РФ.

Про це телефоном розповів Суспільному голова Кирилівської селищної ради Іван Малєєв.

"Підготовка іде там на всій окупованій території. Є інформація і по школам, вчителів змушують практично кожного дня нагадувати дітям, щоб ті своєю чергою нагадували батькам, що самий великий і могутній — це Володимир Володимирович Путін. Тобто є, так, підготовка іде".

Посадовець розповів, що адміністрація однієї зі шкіл вже "наполегливо рекомендувала" щоденно нагадувати про "правильне" голосування на так званих "виборах" президента РФ:

Нам скидали переписки вчителів, що директорка школи наполегливо рекомендує майже кожного дня нагадувати і прославляти “великого Путіна".
У тимчасово окупованій Кирилівці окупанти агітують за "президента РФ" — Малєєв
Іван Малєєв, голова Кирилівської селищної ради. Фото: Суспільне Запоріжжя

За словами Івана Малєєва, станом на сьогодні інформації про погрози щодо "правильного" голосування не було:

"Може комусь і погрожували, але люди, може, і бояться повідомляти. Але я думаю, що, чим далі буде в ліс, тим буде більше дров. І погрози, і залякування, і все...".

Раніше Суспільне повідомляло, що голова Бердянської МВА Вікторія Галіціна розповіла, що на ТОТ Запорізького регіону з 29 січня відкрилося 19 пунктів подачі заяв, аби "проголосувати" могли і ті, хто має прописку в іншій області. До голосування допускаються люди, що мають російський та український паспорт.

Підписуйтеся на новини Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber

На початок