Конституційний суд відклав розгляд закону про ринок землі

Конституційний суд відклав розгляд закону про ринок землі

Конституційний суд відклав розгляд закону про ринок землі
. pixabay

Конституційний суд відклав розгляд справи щодо конституційності закону України про відкриття ринку землі, бо на засідання не прийшов представник президента у КСУ Федір Веніславський.

Як передає кореспондент Суспільного Володимир Задворний, Веніславський надіслав письмове клопотання з проханням відкласти засідання через його неможливістю бути присутнім. Суд клопотання задовольнив. Дата наступного засідання поки не відома.

На засідання прийшли ініціатори конституційного подання, зокрема нардепи від "Опозиційного блоку - За життя" Наталя Королевська, Василь Німченко та очільниця "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

Німченко заявив, що представники президента затягують розгляд питання про конституційність закону про ринок землі у КСУ.

"Вони відтерміновують, щоб прийняти ще два закони. Один із них вдосконалює механізм, як обманути народ і забрати землю таким чином, щоб володарювати землею могли й іноземці", - каже Немчінов.

Лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко зазначила, що нині у парламенті зареєстрований законопроєкт, який передбачає введення податків для власників паїв. За її словами це робиться, аби люди відмовлялися від паїв.

Що відомо

  • Рада на позачерговому засіданні вночі 31 березня ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення".
  • Закон підтримали 259 депутатів: 206 нардепів від фракції "Слуга народу", 13 депутатів від фракції "Голос", 23 депутати з "Європейської солідарності" та 12 депутатів із групи "Довіра". "Батьківщина" у повному складі проголосувала проти закону.
  • Десятки нардепів з різних фракцій вважають, що прийняття парламентом закону відбулося з порушенням конституційної процедури розгляду та ухвалення, а його положення суперечать приписам Конституції. Тому вони звернулися до КСУ.
  • 28 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення"
На початок